آش و سوپآشپزی

آش حبوبات جوانه دار

 

مواد لازم

 

جوی پوست‌کنده یک پیمانه

عدس ۳/۴ پیمانه

بلغور جو ۱/۲ پیمانه

ماش ۳/۴ پیمانه

برنج ۱/۲ پیمانه

سبزی آش همراه با سیر ۱/۵پیمانه

نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی از هرکدام ۱/۲پیمانه

گوشت گوسفندی با قلم ۲۵۰ گرم

پیاز داغ ۱/۲پیمانه

زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

روغن، سیرداغ و نعنا داغ به میزان لازم

 

 

طرز تهیه

 

جوی پوست‌کنده، بلغور و برنج را از شب قبل خیسانده و جو را همراه حبوبات جوانه‌دار به غیر از ماش و عدس (نخود، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی) با حرارت ملایم می‌پزیم تا جوانه‌ها آسیب نبینند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نیز با هم می‌پزیم. در این مرحله حبوبات پخته شده و سبزی‌ها را مخلوط کرده و یک قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل به آش افزوده و مقداری پیازداغ به آش می‌افزاییم آن‌گاه گوشت پخته شده را کوبیده و به آن‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا بپزد. سپس مقداری سیر و نعناداغ نیز در این مرحله اضافه می‌کنیم .

نکته: هنگامی که گوشت و آب آن را به آش اضافه می‌کنیم باید مواظب باشیم که آش ته نگیرد. ضمنا در غذاهای حاوی جو بهتر است نمک در پایان غذا اضافه شود تا غذا ته نگیرد .

 

 

طرز تهیه حبوبات جوانه‌دار

 

حبوبات را ۲۴ ساعت خیسانده و در این مدت آب حبوبات را پنج ساعت یک‌بار عوض می‌کنیم تا حبوبات بو نگیرد.بعد از ۲۴ ساعت حبوبات را میان پارچه‌ای نخی تمیز قرار داده و درون آب‌کش می‌گذاریم و روزی سه تا چهار سبد را زیر آب گرفته تا حبوبات خیس بمانند .

بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانه‌دار آماده ‌می‌باشند .

نکته: ماش و عدس بعد از ده ساعت درون پارچه قرار می‌گیرند .

 

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن