آشپزیکوفته ، کوکو و دلمه
کوفته تبریزی سر بره
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۱ کیلو
جوجه ۱ عدد
هویج ۲ عدد
تخم مرغ ۴ عدد
کرفس ۲ ساقه
کشمش ۲/۱ پیمانه
پیاز متوسط ۵ عدد
تره و مرزه ۵۰۰ گرم
لپه ۱ و ۲/۱ پیمانه
زرشک ۲/۱ پیمانه
آلو ۶ عدد خیس کرده
آرد گندم ۲ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ۳/۱ پیمانه
سیب زمینی ۲ عدد
نمک و فلفل مقداری
مغز گردو ۳/۱ پیمانه
روغن مقداری
طرز تهیه
جوجه را با مقداری آب و نمک، فلفل و یک عدد پیاز، هویج و کرفس می پزیم.گوشت چرخ کرده را دوباره به همراه ۲ عدد پیاز رنده شده چرخ می کنیم و لپه را با کمی نمک و آب پخته و از صافی رد می کنیم. سیب زمینی را هم پخته و رنده می کنیم و برنج را هم آبکش می کنیم .
لپه پخته را پرخکرده با سیب زمینی و گوشت مخلوط کرده و در دستگاه میکسر به مدت ۱۰ دقیقه مخلوط می کنیم و یا ۱۵ دقیقه بادست خوب ورز می دهیم تا مواد یکدست و لطیف شود .
سبزی که خوب پاک کرده و خرد کرده و روی حرارت کمی تفت داده ایم را به مواد بالا اضافه می کنیم. سه عدد تخم مرغ را هم اضافه می کنیم (یکی از تخم مرغها را پخته و کامل نگه می داریم) و مواد را ۱۵ دقیقه خوب ورز می دهیم .
نیمی از مواد را روی پارچه توری در داخل سینی پهن می کنیم و مرغ را داخل آن می گذاریم و یک دانه تخم مرغ کامل را درون مرغ قرار داده به همراه یک عدد پیاز سرخ شده، زرشک، گردو و کشمش و آلو، سپس باقی مواد کوفته را روی جوجه می ریزیم و به طوریکه جوجه درون این مواد ناپدید شود و فقط سرد و پای جوجه به عنوان شاخ گوسفند بیرون بماند و سپس پارچه توری را کامل روی کوفته قرار می دهیم .
آرد را در کمی روغن تفت می دهیم و همراه با پیاز داغ در قابلمه بزرگی که گنجایش کوفته را داشته باشد می ریزیم و رب گوجه را هم اضافه کرده و سس درست می کنیم. نصف قابلمه را که کوفته در آن جا می گیرد آب می ریزیم و زمانی که آب به جوش آمد کوفته را داخل آن قرار می دهیم تا بپزد. مرتب آب را به بالای کوفته هم می ریزیم تا کوفته سفت شود و هر چند وقت یکبار تنظیف یا همان پارچه حاوی کوفته را بلند کرده و دوباره سر جای خود می گذاریم تا کوفته ته نگیرد .
پس از حدود ۲ ساعت پخت با حرارت ملایم و تکرار موارد بالا کوفته پخته شده را به کمک کفگیر بزرگ و دست از قابلمه بیرون آورده و در ظرف مورد نظر به صورتی که در تصویر می بینید تزیین می کنیم .
.