آشپزیخورشت ها

خـورش نخود آله

 

مواد لازم

 

نخود – یک پیمانه

گوشت مغزران گوسفند – نیم کیلو

پیاز – سه عدد

پوره گوجه‌فرنگی – نصف پیمانه

رب‌گوجه‌فرنگی – ۴/۱پیمانه

زعفران – نصف قاشق چایخوری

لیموعمانی – پنج عدد

دارچین – نصف قاشق چایخوری

نمک و فلفل – به میزان لازم

روغن – به میزان لازم

گلاب – یک قاشق سوپخوری

 

طرزتهیه

 

ابتدا نخودها را که از قبل خیس کرده بودیم، پوست گرفته، به دو قسمت تقسیم کرده و پیازها را خرد و مقداری تفت داده تا طلایی رنگ شود، گوشت و نخودها را اضافه کرده و به آنها زردچوبه می‌زنیم سپس آب می‌ریزیم تا نیم‌پز شوند .در مرحله بعد پوره گوجه‌فرنگی، زعفران و رب‌گوجه‌فرنگی را می‌افزاییم، یک ربع آخر، لیموعمانی، نمک، فلفل و دارچین را اضافه می کنیم و در صورت تمایل می‌توانیم گلاب بریزیم .

* این غذا در شهرهای کاشان و یزد پخته می‌شود و در شهر یزد به قیمه یزدی معروف می‌باشد .

* آله در زبان محلی شهر کاشان معنی نیمه و نصفه می‌دهد .

 

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن