دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

سیب زمینی تنوری با طعم سیر

مواد لازم

سیب‌زمینی دو عدد

پودرسیر نصف قاشق چایخوری

کره ۵۰ گرم

جعفری خردشده یک قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا به میزان دلخواه

 

طرز تهیه

سیب‌زمینی‌ها را از وسط به دو نیم کرده و داخل فر قرار می‌‌دهیم تا پخته و به رنگ طلایی در بیاید. کره و پودر سیر را مخلوط و حرارت می‌‌دهیم تا کره آب شود و روی سیب‌زمینی می‌‌مالیم. بعد پنیر پیتزا را روی آن ریخته و دوباره داخل فر می‌‌گذاریم تا طلایی شود در انتها با مقداری جعفری خردشده آن را تزئین می‌‌کنیم .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

قارچ و پنیر سوخاری

مواد لازم

قارچ ۲۰۰ گرم

پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم

سیب‌زمینی دو عدد

پودر سیر به میزان لازم

 

طرز تهیه

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را خلال کرده و در روغن سرخ می‌‌کنیم، قارچ‌های ورقه شده را هم تفت می‌‌دهیم. سپس سیب‌زمینی و قارچ را در ظرف پیرکس ریخته و پودر سیر و پنیر پیتزا را روی آن می‌‌ریزیم و به مدت پنج دقیقه در فر یا مایکروفر قرار می‌‌دهیم تا پنیر آب شود .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

پوره عدس

مواد لازم

عدس پخته‌شده نیم کیلوگرم

شیر یک پیمانه

کره ۵۰ گرم

نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه

عدس پخته و چرخ شده را درون یک ظرف لعابی ریخته، شیر را به آن اضافه می‌کنیم تا جذب عدس‌ها شود. کره و نمک را هم افزوده، روی حرارت ملایم هم می‌زنیم تا کاملا مخلوط و جذب هم شوند. سپس آن را از روی حرارت بر می‌داریم .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

خوراک کنسرو بادنجان

مواد لازم

کنسرو و خوراک بادنجان یک عدد

سیر تازه له‌شده یک قاشق مرباخوری

روغن‌زیتون، نمک و فلفل به میزان لازم

هر نوع سبزی خشک برای تزئین به میزان لازم

 

خوراک کنسرو بادنجان

طرز تهیه

در ظرف مناسبی سیر له‌شده را با روغن‌زیتون، نمک و فلفل به خوبی مخلوط کرده و کنسرو خوراک بادنجان را به آن اضافه کنید و برای پنج دقیقه آن را بخارپز کنید. سپس بادنجان را در ظرف مناسبی ریخته و از سبزی خشک‌شده کمی روی آن بپاشید. این عصرانه ساده را با نان میل کنید .

 

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

کدو ورقه ای

مواد لازم

کدو سه عدد

پودرسیر یک قاشق چایخوری

تخم‌مرغ پنج عدد

روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه

کدو را خوب بشویید و آن را با پوست حلقه‌حلقه کنید سپس در روغن با حرارت ملایم سرخ کنید. بعد تخم‌مرغ‌ها را با نمک، فلفل و پودرسیر مخلوط کرده، کدوها را کف تابه چیده و مخلوط گفته شده را روی آن می‌ریزیم و در تابه را گذاشته تا بپزد. (این غذا بسیار سریع آماده شده و طعم مطبوعی دارد) در صورت تمایل می‌توانید مقداری جعفری خرد شده هم به آن اضافه کنید .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

کاهو پیچ

مواد لازم

سینه مرغ نصف عدد

بادنجان و پیاز از هر کدام دو عدد

سیب‌زمینی سه عدد

گوجه‌فرنگی یک عدد

نمک، فلفل و روغن و جعفری به میزان لازم

 

طرز تهیه

تمام مواد را نگینی‌ خردکرده و سرخ کنید در انتها جعفری خرد‌شده و گوجه‌فرنگی نگینی خردشده را به آن اضافه کرده و در برگ کاهو مقداری از مواد را ریخته و بعد لقمه کنید .

 

نکته: در اکثر کشورها به جای نان از کاهو برای لقمه کردن غذا استفاده می‌کنند.این غذا مزه بی‌نظیری دارد .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

کوپ بادنجان

<p><strong>مواد لازم</strong></p><br>
<p>بادنجان دلمه‌ای یک عدد</p>
<p>اسفناج پنج برگ متوسط</p>
<p>فلفل دلمه‌ای رنگی خردشده سه قاشق سوپخوری</p>
<p>گوجه‌فرنگی نگینی خردشده یک عدد</p>
<p>نمک و فلفل به میزان لازم</p>
<p>برگ جعفری برای تزئین</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><strong>طرز تهیه</strong></p><br>
<p>بادنجان را به قطر یک سانتی‌متر برش زده،  کمی نمک می‌زنیم و یک ساعت استراحت می‌دهیم. در این زمان فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی  را جداگانه در تابه با یک قاشق روغن زیتون و با کمی نمک و فلفل تفت می‌دهیم و اسفناج  را آب‌پز کرده، سپس می‌کوبیم تا به شکل پوره در آید    .</p>
<p>بادنجان را داخل تابه با روغن کم سرخ کرده  و طبق عکس ابتدا بادنجان، سپس گوجه‌فرنگی سرخ‌شده بعد یک لایه بادنجان روی آن، پوره  اسفناج و در آخرین طبقه ابتدا بادنجان سپس فلفل دلمه‌ای نگینی و در آخر بادنجان کوچک‌تر  را گذاشته و با جعفری تزئین می‌کنیم    .</p>
<p>نکته :به این نوع چیدمان بدون دورچین و  تزئین اضافه غذای «مونتاین» یا غذا به شکل کوه گفته می‌شود که امروزه در کشورهای اروپایی  از این سبک چیدمان به جای چیدمان مواد مختلف در کنار غذا به عنوان دورچین استفاده می‌شود.  این غذا بسیار ساده، خوشمزه و با شکلی متفاوت بوده و مهم‌تر این‌که مواد آن همیشه در  دسترس و با قیمت ارزان است    .</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

پیراشکی اسفناج

مواد لازم

آرد ۵۰۰ گرم

پیاز داغ دو قاشق غذاخوری

روغن مایع یک پیمانه

گشنیز ۲۰۰ گرم

آب یک پیمانه

نمک یک قاشق مرباخوری

بیکینگ‌پودر یا جوش‌شیرین یک قاشق چایخوری

روغن برای سرخ کردن به میزان لازم

اسفناج یک کیلوگرم

طرز تهیه

آرد، آب و روغن مایع را با یکدیگر مخلوط کرده تا به شکل خمیر درآید. بیکینگ پودر یا جوش شیرین و نمک را به آن اضافه کرده و آنقدر ورز می‌دهیم تا به دست نچسبد. خمیر را به صورت استوانه درآورده و به شش قسمت مساوی تقسیم و هر قسمت را به صورت دایره باز می‌کنیم .

اسفناج را بخارپز کرده و پس از این‌که کاملا آب آن گرفته شد، ادویه دلخواه خود را به آن اضافه کرده و پیاز داغ را نیز به آن می‌افزاییم. نصف هر قسمت از خمیر را با این مخلوط پر کرده و روی آن مقداری گشنیز می‌گذاریم و سپس روی مواد را با نصف دیگر خمیر می‌پوشانیم .

روغن را داخل تابه ریخته و پس از داغ شدن، خمیرهای پر شده را به ترتیب به شکلی که داخل روغن غوطه ور گردند سرخ می‌کنیم. سپس پیراشکی‌های سرخ شده را داخل سبد می‌گذاریم تا روغن اضافی آن خارج گردد .

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

بهیوه

مواد لازم

سیب‌زمینی یک کیلوگرم

کشمش ۵۰ گرم

زرشک ۵۰ گرم

سیر یک بوته بزرگ

کره ۵۰ گرم

روغن سه قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

سیب‌زمینی‌ها را پس از شستن بپزید و به صورت پوره در آورید. کشمش را با نیمی از کره تفت داده و حبه‌های سیر را پوست گرفته و کوبیده و با روغن به آرامی سرخ کرده تا طلایی شود و همه مواد را با هم مخلوط کنید و به شکل یک توپ بزرگ در آورید در انتها زرشک را همراه کره تفت داده و روی توپ را با آن تزئین کنید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی غذای گیاهخواران

عدسی

مواد لازم

عدس ۲ فنجان

کره ۱۰۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه

پیاز را خرد کرده و با کره و زردچوبه کمی سرخ کنید. عدس خیس کرده را با ۳ لیوان آب داغ به پیاز اضافه کنید و با شعله ملایم بگذارید بپزد. رب گوجه فرنگی را هم کمی در روغن تفت داده و با نمک و فلفل به عدسی اضافه کنید. می توانید عدسی را با گلپر یا دارچین مزه دار نمایید .

 

.