دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

پروفیترول پنیر و قارچ

پروفیترول پنیر و قارچ

مواد لازم

۲۰۰ گرم قارچ شسته و ورقه شده

کره ۱۳۰ گرم

تخم مرغ ۶ عدد

آرد ۱۵۰ گرم

پنیر سفید ۷۵ گرم

پنیر رنده شده گودا یا پارمزان ۲۰۰ گرم

نمک و فلفل

 

 

طرز تهیه

قارچ ها را با کمی کره روی حرارت تند تفت دهید . آبکش که کشیده شد بگذارید خنک شود . دریک قابلمه ۲۵۰ میلی لیتر آب ریخته . ۸۰ گرم کره و کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تاجوش بیاید . سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و آرد را آرام آرام داخل آ بریزید و با قاشق چوبی هم بزنین . حالا دوباره قابلمه را روی آتش قرار دهید و به همزدن ادامه دهید . تا خمیر غلیظ شود . خمیر باید سفت و از بدنه ظرف کاملا جدا شود . قابلمه را از روی حرارت بردارید . یکی یکی تخم مرغ ها را شکسته و به مایه اضافه کرده و خوب هم بزنین تا مخلوط و یکدست شود .

وقتی که خمیر به قدری سفت شد که بشود آن را داخل سینی گلوله گلوله ریخت ، خمیر آماده شده . روی سینی فر را کاغذ چرب کشیده و گلوله ها را به فاصله ۶ – ۵ سانتیمتری در کنار هم قرار دهید و  فر از قبل داغ شده را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و ۲۵ دقیقه طبخ نمایید . هنگامی که پروفیترول ها سرد شدند آنها را از وسط نصف کرده و یا مانند ظرف در دار رویه آن را جدا کنید و از مواد قارج و پنیر و یا سبزیجات تفت داده شده با پنیر و یا مواد دلخواه پر نمایید . و حدود ۱۰ دقیقه دوباره توی فر گذاشته تا پنیر ذوب بشود .

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور کرفس با سس ماست

 اردور کرفس با سس ماست

مواد لازم

برای ۶ نفر

کرفس مغزدار ۳ عدد

روغن زیتون ۵۰ گرم (دو قاشق سوپخوری)

آب مرغ ۱ لیوان (یا یک عدد قرص سوپ)

ماست ۱ لیوان

سرکه دو قاشق سوپخوری

تخم مرغ پخته سفت ۳ تا ۴ عدد

جعفری خرد کرده ۱ قاشق سوپخوری

پاپریکا (فلفل قرمز) ۱ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به قدر کافی

 

 

طرز تهیه

 

اردور کرفس با سس ماست

ساقه های سفت روی کرفس را می گیریم . یکی دو ردیف از ساقه های نازک آن را خرد می کنیم . مغز کرفس را که نرم و ترد است جدا می سازیم و از عرض به دو نیم می کنیم و می شوئیم و با کرفس های خرد شده در ظرفی می ریزیم. آب مر (یا یک قرص مرغ با یک لیوان آب) را با کمی نمک و فلفل روی کرفس ها می ریزیم. ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم . در ظرف را می بندیم تا کرفس بپزد ، ولی زیاد له نشود یعنی مغز و ساق کرفس شکل خود را از دست ندهد.

کرفس ها را از آب مرغ خارج می کنیم و آب باقیمانده را می گذاریم بجوشد تا آب آن در حدود دو قاشق شود. ساقه های خرد شده کرفس را در ظرفی مناسب می ریزیم .

روغن زیتون و سرکه را کم کم با ماست مخلوط می کنیم و دو قاشق آب مرغ و کرفس با کمی نمک و فلفل و پاپریکا و جعفری خرد شده را در ماست می ریزیم.

دو سه قاشق از این سس را برمیداریم ، بقیه را با کرفس های خرد و پخته داخل ظرف مخلوط می کنیم. مغزهای دو نیم شده کرفس را روی آن می چینیم ، کمی سس ماست باقیمانده را روی آن می دهیم . زرده های تخم مرغ را روی ساق های کرفس رنده می کنیم .این اردور مجارستانی می باشد.

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

سینی اردور آرتیشو و مارچوبه

 سینی اردور آرتیشو و مارچوبه

مواد لازم

کنسرو قلب آرتیشو – ۷ عدد (کنسرو آن آماده فروش است)

کنسرو مارچوبه سبز – ۲ قوطی کوچک

سس مایونز – ۱ لیوان

تروف – ۸ قطعه (یک نوع قارچ سیاه یا زیتون سیاه)

خامه – ۱۰۰ گرم

 

 

طرز تهیه

سس مایونز را با خامه و کمی سرکه مخلوط می کنیم ، مقداری از سس را کف ظرف گرد مناسبی می ریزیم . سرهای مارچوبه را به شکل شعاع وسط ظرف می چینیم و قلب های آرتیشو را دور آن قرار می دهیم . قارچ را در کره کمی سرخ می کنیم . روی آرتیشوها کمی سس می ریزیم و روی هر کدام یک قطعه قارچ یا زیتون قرار می دهیم.

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردو‌ر اسفناج با ژامبون

 اردو‌ر اسفناج با ژامبون

مواد لازم

ژامبون مرغ یا گوشت  ۱۲ تا ۱۵ ورق

اسفناج پخته شده حدود ۲ لیوان

قارچ ۳۰۰ گرم

پیاز متوسط یک عدد

پودر پنیر پارمسان ۲ قاشق غذا خوری

خامه صبحانه ۵۰ گرم

پنیر فیلا دلفیا یا پنیر مخصوص پیتزا ۴ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

ابتدا اسفناج ها را شسته، خرد کرده و می پزیم و طبق دستور ۲ لیوان اسفناج پخته شده آماده می کنیم، پیاز را نگینی خیلی ریز خرد کرده و با کمی کره و روغن مایع داخل یک ماهیتابه مناسب تفت می دهیم، وقتی پیازها بلوری شدند اسفناج را اضافه کرده و با پیاز خوب تفت می دهیم تا بوی خامی اسفناج گرفته شده و عطر خوش آن متصاعد شود.

قارچ ها را نیز ریز خرد کرده به مخلوط اسفناج اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا قارچ ها نیز کمی پخته شوند. مواد را پس از این که آماده شد با نمک و فلفل مزه دار کرده و از روی حرارت برمی داریم.

ورقه های ژامبون را که بهتر است مستطیل شکل باشند پهن کرده، یک طرف آنها از مواد قرار می دهیم و کمی پنیر پیتزا قرار داده و سپس لوله می کنیم.

کف یک سینی یا پیرکس را خامه صبحانه ریخته و روی آن فلفل سیاه و مقداری نمک می پاشیم سپس رول های آماده شده را روی خامه چیده و روی تمامی آنها را با پودر پنیر پارمسان می پوشانیم.

فر را از قبل با دمای ۱۸۰ سانتی گراد گرم کرده و سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی پنجره وسط فر قرار می دهیم تا رول ها گرم شده و پنیر داخل آنها نیز ذوب شود.

برای تزئین روی آنها می توانیم از مقداری سبزی خشک معطر مثل مرزه و پودر فلفل سیاه استفاده کنیم.

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور تاپناده

 اردور تاپناده

مواد لازم

کنسرو ماهی تن یک قوطی

سیر پوست گرفته ۴، ۵ حبه

موسیر ترشی ۴، ۵ حبه

زیتون سیاه هسته گرفته ۲ پیمانه

لیمو یک عدد

 

 

طرز تهیه

کنسرو ماهی تن را باز کنید و روغن آنرا خالی کنید. لیمو را آب بگیرید . زیتون و سیر و موسیر ترشی را بکوبید یا در مخلوط کن بگردانید تا خمیر شود . روغن زیتون را اندک اندک به خمیر اضافه کنید . ماهی تن را با چنگال خرد کنید و سپس خمیر و آب لیمو را با آن مخلوط کنید .

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور سوسیس سیب زمینی

 

مواد لازم

 

سوسیس دو عدد

سیب‌زمینی یک عدد

خیارشور دو عدد

خلال دندان ۱۲ عدد

 

طرزتهیه

سوسیس‌ها را به فاصله یک سانتی‌متری برش زده و در روغن سرخ کنید. سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته به فاصله یک سانتی‌متری، حلقه‌ای خرد کرده، به صورت مکعبی در آورید و در روغن سرخ کنید. خیارشور را به فاصله یک سانتی‌متری حلقه کنید و یک خلال برداشته اول خیارشور، بعد سوسیس و در انتها سیب‌زمینی را از آن رد کنید و مطابق شکل در دیس بچینید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور دلمه قارچ

 

مواد لازم

 

گوجه‌فرنگی چهار عدد

نمک و فلفل به میزان لازم

خرده نان جو ۲/۳ پیمانه

پیاز خردشده یک عدد

سیر خردشده سه حبه

قارچ خردشده یک پیمانه

جعفری یک قاشق سوپخوری

بادام نصف‌شده هشت عدد

زیتون هشت عدد

پنیر پیتزا ۱۵ گرم

 

 

طرزتهیه

 

ابتدا سر گوجه‌فرنگی را برش عرضی زده و کمی از گوشت آن را در آورده در ظرفی بریزید. خرده نان‌ها را با پیاز، گوشت گوجه‌فرنگی، سیر، قارچ، بادام، جعفری، نمک و فلفل مخلوط کرده، درون گوجه‌فرنگی بریزید، کمی پنیر پیتزا روی هر قطعه گوجه‌فرنگی قرار دهید و ۱۵ دقیقه در فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد بپزید تا کمی قهوه‌ای شود هر گوجه‌فرنگی را با یک زیتون تزئین کنید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور ژامبون مرغ و گوشت

 

مواد لازم

 

ژامبون مرغ ۵۰۰ گرم

ژامبون گوشت ۵۰۰ گرم

زیتون ۸۰ گرم

سالاد الویه ۲۰۰ گرم

کاهو ۱۵۰ گرم

گوجه‌فرنگی دو عدد

خیارشور سه عدد

فلفل‌دلمه‌ای یک عدد

هویج آب‌پز دو عدد

 

طرزتهیه

ابتدا یک سینی گرد یا مستطیل را انتخاب کرده و الویه را به صورت گرد یعنی دایره مانند وسط سینی قرار داده، دور سالاد را با فلفل‌دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی تزئین می‌کنیم سپس کالباس را به صورت قیف لوله کرده، دور سینی می‌چینیم. سعی کنید یک ردیف ژامبون گوشت چیده، ردیف بعد، ژامبون مرغ را قرار ‌دهید. این کار را ادامه داده تا به قسمت الویه ریخته شده درون سینی برسیم .

زیر ژامبون‌ها را با کاهو پر می‌کنیم. برای تزئین بیشتر می‌توانید از خیارشور گوجه‌فرنگی، زیتون و هویج پخته استفاده کنید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور سیب زمینی مخصوص

 

مواد لازم

 

سیب‌زمینی پخته با نمک نیم کیلوگرم

سیاه‌ دانه یک قاشق مرباخوری

فلفل قرمز یک قاشق مرباخوری

زردچوبه و گشنیز خرد شده از هر کدام یک قاشق مرباخوری

کره ۵۰ گرم

 

طرزتهیه

کره را آب کرده، سیب‌زمینی پخته را یا رنده کرده یا به شکل دلخواه برش می‌‌‌زنیم و در کره سه تا چهار دقیقه تفت می‌‌دهیم. بعد زردچوبه، سیاه‌دانه و فلفل قرمز را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر همه مواد را با هم تفت می‌‌دهیم. نهایتاً در ظرف موردنظر کشیده و گشنیز را روی آن می‌‌پاشیم .

 

.

دسته‌ها
آشپزی پیش غذا

اردور پنیر و بادام

 

مواد لازم

 

پنیر خامه‌ای یک بسته

بادام پوست‌گرفته ده عدد

سیر دو حبه

ریحان نصف پیمانه

نان تست به تعداد نفرات

 

طرزتهیه

تمام این مواد را با هم مخلوط کرده و میکس می‌کنیم، سپس آن را بین دو نان تست می‌مالیم. می‌توانیم این غذا را برای عصرانه میل کرده یا به عنوان اردو قبل از ناهار و شام برای میز پذیرایی آماده کنیم .

 

.