آش و سوپآشپزیغذاهای گوشتی
آش گوشت
مواد لازم
برای شش نفر
گوشت گوسفند خرد شده – ۳۰۰ گرم
عدس – نصف پیمانه
کولیس گوجهفرنگی – پیمانه
جعفری خرد شده – یک پیمانه
کرفس ریز خرد شده – یک پیمانه
پیاز ریز خرد شده – ۵/۱ پیمانه
چوب دارچین – حدود هفت سانتیمتر
پودر زنجبیل – نصف قاشق چایخوری
زعفران ساییده – حدود یک قاشق چایخوری
نخود خیس خورده – یک پیمانه
کره – یک قاشق غذاخوری
آرد – یک قاشق غذاخوری
رشته آش نازک یا رشته سوپی خرد شده – ۱۰۰ گرم
تخممرغ – یک عدد
آبلیموی تازه – نصف عدد
نمک و فلفل – به میزان لازم
طرز تهیه
گوشت خورشی خرد شده، عدس، کولیس گوجهفرنگی، جعفری، گشنیز، کرفس، پیاز، دارچین، زنجبیل و زعفران را در قابلمه بزرگی بریزید و نخود را به آن بیفزایید. هشت پیمانه آب در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا آش بجوشد و نخود بپزد.آرد را در یک پیمانه آب حل کنید و در آش بریزید. حرارت را زیاد کنید و وقتی آش جوش آمد رشته خرد شده را به آن اضافه کنید.تخممرغ را به همراه آبلیمو خوب بزنید و در سوپ بریزید و هم بزنید. حرارت را کم کنید تا آش ۱۵ دقیقه دیگر بپزد. سپس نمک و فلفل را به آن بیفزایید.این آش را میتوانید به همراه سس تند سرو کنید .
طرز تهیه ولیس گوجه فرنگی
برای تهیه کولیسگوجهفرنگی چهار گوجه متوسط را شسته و با چاقوی تیزی در زیر آن به شکل ضربدر برش بزنید. یک قابلمه آب سرد را روی حرارت قرار دهید و وقتی جوش آمد گوجهفرنگیها را به مدت ۱۵ دقیقه در آن بیندازید و سپس آبکشی کنید. پوست گوجهفرنگیها را بگیرید و آنها را از وسط نصف کنید .
آب و تخم آنها را در کاسهای بریزید و از صافی رد کنید سپس آب را به همراه گوشت گوجهها در مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره درآید .
.