خواص گیاهان

خواص طبی اسفناج

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است.

نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پاییز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کم رنگ می باشد .

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است، کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

 

ترکیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3  بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن: ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه، و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است).

اسفناج به علت داشتن منیزیم،  جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.

وجود  فسفر  در اسفناج برای بدن، مخصوصا برای کسانی که به کارهای فکری اشتغال دارند و آهن آن برای شهرنشینان که گلبول های قرمز خونشان جهت تامین اکسیژن سلول های بدن، باید فعالیت بیشتری کنند، بسیار مفید است.

 

خواص طبی اسفناج:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران، کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارندکه متعادل است، یعنی نه سرد و نه گرم است.

  1. برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A,B3,C و آهن و پتاسیم می باشد.
  2. بدن را قلیایی می کند.
  3. خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
  4. ورم روده کوچک را رفع می کند.
  5. برای ورم ریه مفید است.
  6. ملین است و یبوست را برطرف میکند.
  7. برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.
  8. اسفناج به دلیل داشتتن ماده ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
  9. خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.
  10. برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
  11. برای رفع سرفه های خشک، برگ اسفناج را با جو پوست کند ه و روغن بادام بپزید و بخورید.
  12. آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید است.
  13. اگرآش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردرد های ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند.
  14. خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که مشروبات الکلی و سیگار مصرف می کنند.
  15. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است.
  16. اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد.
  17. بهترین دارو برای کسانی که است که مبتلا به کم خونی هستند.
  18. اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمییز می کند.
  19. ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
  20. اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
  21. اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است
  22. رماتیسم و نقرس را درمان می کند.
  23. برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.
  24. سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.
  25. تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
  26. تخم اسفناج برای برطرف کرد ورم کبد و یرقان مفید است.
  27. اسفناج عداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
  28. اسفناج چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک و تخلیه ی مدفوع را آسان می کند.
  29. اگر کسی مبتلا به حبس ابول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کنید و به بیمار بدهید.
  30. اسفناج خام را در سالاد خود بریزید و میل کنید.

مضرات اسفناج:

اسفناج به دلیل داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست.

ضمنا آنهایی که سرد مزاج ههستند باید اسفناج را با ادویه ی گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *