آشپزیخورشت هاغذای سنتی ایران
خورش فسنجان
مرغ پاک کرده بدون استخوان آماده شده یک عدد (درحدود یک کیلو تا ۵/۱ کیلوگرم)
مغز گردو چرخ کرده نیم کیلوگرم
پیاز سرخ کرده ۳تا ۴ قاشق سوپخوری
آب انار ۳تا ۴ لیوان (می شود به جای آب انار ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری رب انار مصرف کرد)
شکر به مقدار لازم (در صورتیکه آب انار یا رب انار ترش باشد)
نمک به میزان لازم
مرغ را با پیاز و ۳ تا ۴ لیوان آب و گردوی چرخ کرده و کمی نمک و فلفل در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و آب انار یا رب انار را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد و خورش جا بیافتد .
خورش فسنجان را می چشیم و در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می کنیم . خورش باید بعد از آماده شدن کاملا به روغن بیافتد و آب نداشته باشد. و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج می کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می دهیم.
در خورش فسنجان آلو نیز می توان ریخت. و خورش فسنجان را با مرغابی نیز می توان تهیه نمود.
در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانی تر بجوشد تا به روغن بیافتد.
نکته:در صورتی که تمایل دارید فسنجان شما رنگ تیره به خود بگیرد آن را در ظرف مسی طبخ کرده یا در صورت نبودن دیگ مسی از یک قاشق مسی که داخل خورش فسنجان هنگام پخت قرار می دهید می توانید استفاده کنید.
.