آشپزیغذای سنتی ایران

آش کلم برگ و هویج

مواد لازم

سبزی آش (تره، جعفری، اسناج، گشنیز و ترخان) ۱ کیلو

پیاز ۴-۵ عدد بزرگ یا ۱ کیلو

لوبیا چیتی، برنج، بلغور، نخود، از هر کدام ۱۰۰ گرم (۴/۳ پیمانه از هر کدام )

هویج فرنگی و سیب زمینی ۲۵۰ گرم از هر کدام

کلم برگ ۵۰۰ گرم

کشک ۱ کیلو

روغن ۳۰۰ گرم

نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه کافی

آب قلم یا آب گوشت ۲ لیتر

 

طرز تهیه

نیمی از پیازها را چهارگوش خرد نموده و در روغن تفت می دهیم، نصف آن را خلال کرده و در روغن سرخ کرده برای تزیین روی آش کنار می گذاریم. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را به پیاز تفت داده شده اضافه نموده مقداری آب روی آن می ریزیم .

لوبیا چیتی و نخود را شسته به مدت ۸ ساعت با مقداری آب و کمی نمک خیس می کنیم آنرا آبکش کرده و به پیازداغ اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا نیم پز شود .

برنج و بلغور خیس شده را اضافه می کنیم .

بعد از پخت حبوبات، هویج را پوست گرفته شسته و هویج خرد شده را به آش می افزاییم. در صورت تمایل سیب زمینی را نیز به همین طریق یکربع بعد به همراه کلم برگ خرد شده اضافه می کنیم .

زمانی که کلم و هویج نیم پز شد سبزی آش را همراه با آب قلم یا آب گوشت اضافه کرده، آش را مرتبا" به هم می زنیم تا کاملا" جا بیفتد .

نمک و فلفل آش را اندازه کرده وقتی آش جا افتاد کشک را اضافه نموده روی آش را با مقداری نعناع، پیازداغ و زعفران دم کرده و کشک تزیین می کنیم .

 

 

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *