دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی غوره

میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می‌باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند می‌باشد و به دلیل داشتن اسید، ترش مزه‌است

هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری کنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .

 

خواص طبی غوره:

از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.

  1. در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
  2. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
  3. بیماری اسکوربورت که به علت کمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود.
  4. آب غوره چون دارای تاتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
  5. در رفع زردی موثر است.
  6. خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.
  7. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند.
  8. آب غوره تقویت کننده کبد است.
  9. برای برطرف کردن ورم گلو، آب غوره قرقره کنید.
  10. برای دفع کرم روده و تویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.
  11. درمان کننده پادرد و کمر درد می باشد.برای معالجه ی می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود. البته باید از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد.
  12. ترشی غوره نیز معالجه کننده ی رماتیسم و سیاتیک است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انگور

نگور میوه‌ای است بهشتی که شامل ویتامین‌های آ، ب، و ث می‌باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن،‌ فسفر، پتاسیم و آلبومین است‌. امروزه در طب درمان‌های طبیعی (نتروپت), از رژیم‌های مختلف انگور استفاده می‌کنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری‌های یبوست،‌ عوارض رماتیسم، کم‌خونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند می‌دانند‌.

 

خواص درمانی انگور:

انگور طبق طب قدیم ایران گرم و تر است.

  1. اخلاط بدن را متعادل می کند.
  2. بسیار مقوی و مغذی است.
  3. خون را تصفیه می کند.
  4. سینه و ریه را صاف و تمیز می کند.
  5. برطرف کننده یبوست است.
  6. انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
  7. در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است.
  8. برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود.
  9. برای درمان نقرس بسیار مفید است.
  10. آن هایی که معده ی ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند، زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد، نفخ و عوارض دیگر می گردد.
  11. انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شودند و بدن خود را از اسید اوریک، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمویت از سرب یا جیوه) پاک کنند. این گونه اشخاص باید هر هفته به مدت دو روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند، بدین ترتیب که هر دو. مقدار مصرف روزانه ی انگور تقریبا دو کیلوگرم است . در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند.
  12. رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است.
  13. برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست آب انگور تازه را با یک تکه پنبه به صورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیم گرم محتوی کمی جوش شیرین بشویید.
  14. زیاده روی در مصرف آب انگور به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند.

خواص طبی روغن هسته ی انگور:

روغن هسته ی انگور گرم کننده بدن است این روغن ضد یبوست نیز می باشد. از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.

خواص طبی هسته ی انگور:

هسته ی انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. دارای تانن و بنابراین قابض است.
  2. اسهال ر ا برطرف می کند.
  3. ترشح ادرار و اسپرم را کم می کنند.
  4. گرد هسته ی انگور را برای درمان به مسلولین می دهند.
  5. هسته ی انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است.

خواص طبی پوست انگور:

پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. پوست انگور را خشک می کنند و می سوزانند خاکستر به دست آمده را برای اکثر زخم ها استفاده می کنند.
  2. پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موق موقع خوردن پوست آن را بیرون آورد.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انجیر

انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن ” تین ” و نام انگلیسی آن ” “FIG”می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .
انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر کشت می شود .

ارزش غذایی انجیر

انجیر، قند زیادی دارد. ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد

 

 

خواص درمانی انجیر:

انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر  است.

  1. انجیر تعرق بدن را زیاد می کند.
  2. ادرار آور است.
  3. حرارت بدن را کاهش می دهد.
  4. چاق کننده است و برای آن هایی که می خواهند وزن اضافه کنند و یا بیمارانی که دوره نقاهت خود را می گذرانند بسیار مفید است. بدین منظور می توان آن را با شیر سویا مخلوط و بین غذا میل کرد.
  5. انجیر بیبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمییز کردن روده ی بزرگ و رفع یبوست است. در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند.
  6. برای درمان ناراحتی های سینه، حدود بیست گرم خرما، عناب، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط و آسیاب کنید، سپس این پودر را با یک لیتر آب بجوشانید تا حجم آن به نف برسد. از این جوشانده  می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.
  7. جوشانده ی انجیر خشک، درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذاتالریه، ذاتالجنب، سرخک، مخملک، و آبله می باشد.
  8. جوشانده ی غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است.
  9. برای برطرف کردن سیاه سرفه، برونشیت و ذات الریه از قهوه انجیر استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه انجیر را ابتدا بو دهید و سپس آن را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.
  10. انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
  11. انجیر برا ی درمان سوءهاضمه مفید است.
  12. سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیه این سوپ انجیر کمی نارس را گوشت بپزید.
  13. برای برطرف کردن ورم گلو، پنجاه گرم انجیر زرد را در پانصد گرم شیر بریزید و مدت پانزده دقیقه بگذارید بجوشد. سپس آن را قرقره کنید و مقداری از آن را نیز بنوشید( میتوان آن را با عسل هم شیرین کرد)
  14. جوشانده ی انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است.
  15. یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج می کندو درد را از بین می برد.
  16. انجیر را می توان همراه میوه های دیگر مصرف کرد ولی انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.
  17. انجیر برای آنهایی که قند خونشان پایین می آید و یک باره احساس ضعف می کنند، مناسب است زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.
  18. خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود.
  19. انجیر تقویت کننده ی کبد است.
  20. اگر ترشح ادرار کم باشد، خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود.
  21. برای برطرف کردن ورم بنا گوش و دمل ها، ضمادی از انجیر خشک آرد جو و گندم درست کنید و روی ورم یا دمل بگذارید.
  22. دم کرده ی انجیر با شنبلیله، برای سینه درد و رفع خراش سینه مفید است.
  23. برای رفع ورم طحال انجیر را به مدت نه روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد آن را با سرکه بخورید.
  24. انجیر ضد سرطان است.
  25. انجیر در معالجه ی بیماری های پوستی موثر است.

خواص شیره ی درخت انجیر:

شیره درخت انجیر طعم تلخ وسوزنده ای دارد.

  1. مسهل بسیار خوبی است.
  2. دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و ترد کردن گوشت به کار می رود.
  3. اگر شیره ی درخت انجیر را به مدت چند روز روی زیگیل و یا میخچه ی پا بگذارید آن را از بین می برد
  4. برای معالجه ی بیماری های پوستی مفید است.
  5. شیره ی درخت انجیر را با زرده ی تخم مرغ و یا روغن مخلوط کنید و ری زخم ها باعث التیام آنها خواهد شد.
  6. ضماد شیره ی درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است.
  7. برای ممعالجه ی جراحت های پوستی ضمادی از شیره ی درخت انجیر با آرد جو درست کنید و روی آنها بگذارید.
  8. مالیدن شیره ی درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می کند.

خواص برگ انجیر:

  1.  برگ پخته ی درخت انجیر ملین است.
  2. برگ درخت انجیر را له کنید و برای برطرف کردن درد بواسیر بر مقعد بمالید.
  3. برای برطرف کردن ورم تومورهای مختلف برگ انجیر را روی این قسمت بگذارید.
  4. جوشانده ی ساقه های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می کند.
  5. برای درمان اسهال ساده و خونریزی ها مختلف از جوشانده ی پوست تازه ی درخت انجیر استفاده کنید.
  6. برگ درخت انجیر را در آب جوش بریزید و بگذارید کمی سرد شود آن را داخل لگنی بریزید و داخل ان بنشیننید، بواسیر دردناک و متورم را درمان می کند.
  7. جوشانده ی برگ درخت انجیر شکم درد را برطرف می کند.

مضرات انجیر:

انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آن هایی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.

زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال می کند و برای چشم نیز مضر است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انبه

انبه جزو اولین میوه هایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. این روزها انبه به عنوان یک میوه با ارزش تغذیه ای فراوان مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان منبع بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، ویتامین C و پتاسیم به حساب می آید.

۱۰۰ گرم از این میوه دارای ۵۷ کالری انرژی است.

 

 

خواص درمانی انبه:

 

انبه ی رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه ی نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد.

  1. انبه بسیار مقوی و تقویت کننده بدن است.
  2. انبه تقویت کننده قوای جنسی است.
  3. رونگ صورت را درخشان می کند.
  4. دهان را خوش بو میکند.
  5. ادرار آور است.
  6. یبوست را برطرف می کند.
  7. انبه دارای مقدار زیادی اسید گالیک است، بنابراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمییز می کند.
  8. انبه تمیز کننده خون می باشد.
  9. خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد.
  10. انبه حرارت بدم را کاهش می دهد و تب را پایین می آورد.
  11. برای رفع اسهال مفید است.
  12. خوردن انبه سردرد،تنگی نفس و سرفه را از بین می برد.
  13. برای درمان بواسیر مفید است.
  14. عطش را برطرف می کند.
  15. انبه چون گرم است، برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.

 

خواص مغز هسته ی انبه:

انبه دارای هسته ی بزرگی است که در وسط آن مغز قرار دارد که به جای مغز بادام در شیرینی جات از آن استقاده کرد.

مغز هسته ی انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. خوردن مغز هسته ی انبه اسهال را برطرف می کند.
  2. برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود.
  3. سرفه های سخت را درمان میکند.
  4. درمان کننده بواسیر  خونی است.
  5. خانم هایی که دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند، برای رفع آن باید از مغز هسته انبه استفاده کنند.
  6. مغز هسته ی انبه کرم کش و ضد اسهال است.
  7. برای تسکین آسم و تنگی نفسس مفید است.
  8. ضد استفراغ است.

دیگر خواص درخت انبه:

  1. گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند.
  2. اگر شکوفه ی درخت انبه را خشک کنید و هر روز حدود سه گرم آن را با ده گرم شکر بخورید، سرعت انزال را معالجه می کند.
  3. صمغ درخت انبه را با روغن و آب لیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوستی مفید است.
  4. برای برطرف کردن ریزش مو آب برگ های جوان درخت انبه را روی سر بمالید.
  5. برای تقویت دندان و لثه دم کرده ی برگ و گل درخت انبه را مزه مزه کنید.

مضرات انبه:

هضم انبه برای بعضی از افراو ممکن است ایجاد خارش و دمل کند.

اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را زنجبیل خورد.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انار

میوه ای است سرشار از ویتامین وبه علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد .خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست . انار میوه ای است که به آن خون ساز می گویند  و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است . انار مقوی قلب ، مفرح ، دفع کننده چربی ، رفع کننده سموم اغلب عفونتهای داخلی ، دافع حرارت می باشد و خوردن انار با پرده های سفید آن شکم را دباغی میکند ، رب انار ، برگ انار در ضعف معده ، کمی اشتها ، تهوع ، ضعف عمومی ، تصفیه خون ، خاصه در دختران جوان و دررفع میگرن بسیار مفید است.

دانه های میوه ی جنگلی انار که به (نار دان)شهرت دارد در معالجه اسهال بسیار موثر است . اب انار شیرین باشکر ونشاسته برای درد سینه وسرفه توصیه می شود . رب انار نیز برای رفع خماری موثر است.

خواص درمانی انار:

از نظر طب قدیم ایران، میوه ی انار سرد، تر و قابض است. آب انار سرد و تر و پوست انار سرو خشک و بسیار قابض می باشد.

پوست ریشه ی درخت انار از بقیه ی قسمت های این درخت قابض تر است. کلیه قسمت های  درخت انار دارای تانن می باشد که بسیار قابض می باشد. برای مصارف داروییی از گل، برگ، پوست درخت، پوست ریشه و دانه های انار استفاده می شود.

  1. انار شیرین ادرار آور است.
  2. ملین مزاج است.
  3. آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است.
  4. ترشح صفرا را زیاد می کند.
  5. آب انار اسهال را برطرف می کند.
  6. اگر آب انار را با عسل مخلوط منید و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید.
  7. خون ساز است.
  8. خون را تصفیه می کند.
  9. کبد را تقویت و یرقان را برطرف می کند.برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است.
  10. آب انار خنک کننده است.
  11. رنگ صورت را شاداب می کند.
  12. صدا را باز و گرفتگی صدا را برطرف می کند.
  13. برای وزن اضافه کردن انار بخورید.
  14. آب انار مقوی قلب و معده است.

خواص دیگر قسمت های درخت انار:

  1. جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد.
  2. جوشانده پوست درخت انار نیز ضد کرم است.
  3. برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو، جوشانده یپوست انار و یا جوشانده ی برگدرخت انار را قرقره کنید.
  4. خانم هایی که عادت ماهیانه شان منظم نیست، می توانند از جوشانده ی برگ های انار استفاده کنند.
  5. اگر برگهای له شده ی انار را روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد.
  6. برای برطرف کردن سوختگی پوست گل های انار را له و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید.
  7. جوشانده ی پوست درخت و پوست ریشه ی انار کرم کش است.
  8. دم کرده ی گل انار اسهال مزمکن را برطرف می کند.
  9. دم کرده ی گل انار را به صورت قرقره برای از بین بردن زخم های دهان به کار ببیرید.
  10. برای برطرف کردن دندان درد، دم کرده ی ریشه ی درخت انار را در دهان مزه مزه کنید.
  11. انار ترش و شیرین(میخوش) ادرار را زیاد مکی کند.
  12. برای برطرف کردن بواسیر بایدمقعد را با جوشانده ی پوست انار شست و شو داد.

مضرات انار:

کسانی که سرد مزاج هستند، نباید در خوردن انار افراط کنند، زیرا معده را سست و ایجاد نفخ می کند. این گونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند.

جوشانده ی پوست درخت و پوست ریشه ی ان که برای دف کرم به کار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند.

به هر حال در خوردن جوشانده ی آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی آووکادو

آووکادو  درختی است که ارتفاع آن به حدود ۶ متر می رسد و  درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد . منشاء آووکادو  آمریکای جنوبی بوده  که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است .در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است . مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده اند .

ترکیبات شیمیایی:

آووکادو چرب است و دارای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .

دانه گیاه دارای مقدار کمی ( در حدود ۲ درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که دارای بو و طعمی مطبوع است .

روغن دانه آووکادو دارای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .

در یکصد گرم آووکادو مواد زیر موجود است :

آب                                               ۸۰ گرم

انرژی                                          ۱۵۰ کالری

پروتئین                                         ۱/۸  گرم

چربی                                           ۱۴ گرم

مواد نشاسته ای                           ۵ گرم

کلسیم                                      ۸ میلی گرم

فسفر                                       ۳۵ میلی گرم

آهن                                        ۵/۰ میلی گرم

پتاسیم                                  ۶۰۰ میلی گرم

ویتامین آ                                 ۲۵۰ واحد

ویتامین ب ۱                             ۰/۰۸ میلی گرم

ویتامین ب ۲                            ۰/۱۵ میلی گرم

ویتامین ب۳                              ۱/۴ میلی گرم

ویتامین ث                               ۱۲ میلی گرم

خواص درمانی:

  1. جوشانده ی بر گ های آووکادو قاعده آور است.
  2. آوو کادو تقویت کننده ی معده است.
  3. نفخ و گاز معده را از بین می برد.
  4. برای درمان یرقان مفید است.
  5. جو شانده ی برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند.
  6. آووکادو تقویت کننده بدن است.
  7. آووکادو رشد بچه را جلو می اندازد، زیرا دارای مواد معدنی بسیاری است.
  8. آووکادو خون ساز است و آن هایی که مبتلا به کم خونی هستند، باید از آوکادو استفاده کنند.
  9. آووکادو بدن را قلیایی و تمییز می کند.
  10. چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی دارد، برای آن هایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است.
  11. برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید. ضعف عمومی را برطرف می کند.
  12. خستگی را برطرف می کند.
  13. ناراحتی روده و معده را معالجه می کند.
  14. بی خوابی را درمان میکند، زیرا دارای تریپتوفان است. اگر به کم خوابی دچار هستید، حتما با شام خود آووکادو بخورید.
  15. برای درست کردن سس سالاد از آوو کادو استفاده کنید

 

خواص طبی روغن آووکادو:

روغن اووکادو دارای ویتامین های مختلف، مانند A,B,D,E,H,K,C,P می باشد، بنابریان ارزش غذایی زیادی دارد.

  1. روغن آووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد میکند، با روغن آووکادو، مفاصل خود را ماساژ دهید.
  2. برای جلوگیری از ریزش مو، هرش مقداری روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشویید.
  3. شوره ی سر را از بین می برد.
  4. برای براق شدن موها، بعد از شست و شوی سر، چند قطرع اووکادو را به موها بمالید.
  5. روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است، زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادابی می دهد.
  6. آووکادو را پوست بکنید، له کنید و به صورت ماسک روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشویید.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی آقطی سیاه – انگور کولی

((برطرف کننده استسقاء و جمع شدن آب در بدن))

قطی سیاه  که در همدان انگور کولی  نامیده می شود از زمانهای قدیم مورد مصرف مردم بوده و از آن برای رفع امراض مختلف مانند دفع بلغم و صفرا استفاده می کرده اند .

آقطی سیاه که خمان کبیر نیز نامیده می شود درختچه ای است که ارتفاع آن در نواحی مساعد به ۱۰ متر می رسد . این درختچه معمولا در کنار جاده ها و حاشیه جنگل ها و در نواحی مرطوب و سایه دار می روید .

برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی ،  دندانه دار  و مرکب از ۵-۷ برگچه می باشد اگر برگها شکسته و مالش داده شود بوی بدی از آن متصاعد می شود .

گلهای آن سفید و خوشه ای است که در اواخر بهار ظاهر می شود . میوه آقطی سیاه گوشتی ، ریز مانند انگور و برنگ آبی سیر می باشد .

قسمت مورد استفاده این درختچه گل ، برگ و پوست داخلی ساقه آن است .

آقطی سیاه در ایران در نواحی آذربایجان و همدان می روید .

ترکیبات شیمیایی:

پوست این درختچه و برگ آن دارای موادی مانند سامبوسین Sambucine  سامبو نیگرین Sambunigerine ، کولین ، سیکوتین Cicutine و مقدار کمی نیترات پتاسیم می باشد . در گلهای آن الدرین Elderine  و مقدار کمی اسانس وجود دارد . میوه آقطی سیاه دارای کریزان تمینChrysanthemin ، مواد قندی ، اسانس ، صمغ ، اسید والریانیک و اسید استیک می باشد .

خواص طبی:

اقطی سیاه از نظر طب قدیمایران سرد و خشک است. پوست ثانوی (داخلی) ساقه و ریشه ی آن از نظر طبی موثرترین قسمت این گیاه است.

  1. در درمان رماتیسم و درد مفاصل موثر است.
  2. ادرار آور است.
  3. ملین و ضد یبوست می باشد و بهترین دارو برای رفع یبوست در افراد سالخورده و کسانی است که انقباضات رودهی بزرگ در آنها ضعیف شده است.
  4. دم کرده برگهای خشک شده ی آن در رفع اسهال موثر است.
  5. برای برطرف کردن درد و التیام بواسیر، برگهای تازه این گیاه را له کنید  یا اینکه از ان پماد تهیه کنید وروی بواسیر دردناک بگذارید.
  6. درمان کننده استسقاء می باشد و آب اضافی را از بدن و از بین انساج خارج می شازد.
  7. برای از بین بردن خارش بدن، پوست ساقه ی آن را در روغن بجوشانید و سپس صاف کنید و بگذارریدسرد شود. این روغن را روی قسمت هایی که خارش داره، بزنید.
  8.  برای جوش خوردن استخوان و مداوای شکستگی استخوان، از دم کرده ی ریشه این درخچه استفاده کنید.
  9. دم کرده ی گل های خشک شده ی آقطی سیاه درمان کننده ی گریپ، سرماخوردگی، بیماریهای دستگاه تنفسی و نقرس می باشد.
  10. جوشانده ی گل های خشک شده ی این گیاه برای معالجه ی برونشیت و ذات الجنب مفید است.
  11. بخور گل های آقطی سیاه برای درمان بیماری سل مفید است و اخلاط چسبناک را از گلو خارج می سازد.
  12. بیماریهای کلیه و مجاری ادرار را درمان می کند.
  13. سنگ کلیه را خارج می سازد.
  14. شیر مادران شیر ده را زیاد می کند.
  15. در درمان بیماری صرع مفید است.
  16. جوشانده ی گل های خشک شده آقطی سیاه را به صورت کمپرس روی زخم های اگزما بگذارید، اثر مطلوب خواهد داشت.
  17. خوردن میوه ی آقطی سیاه و مالیدن آن به سر باعث سیاه شدن مو و تقویت مو می شود.
  18. جوشانده ی گل های آقطی سیاه را روی سوختگی ها بگذارید و کمپرس کنید، اثر شفا بخش دارد.
  19. برای از بین بردن ورم چشم، می توان چشم را با جوشانده ی گل های این گیاه شست و شو داد.
  20. جوشانده ی برگ این درخت، آفت درختان و سبزیجات را از بین می برد.
  21. اگر پوست حساسی دارید، برای شستن صورت یا پاک کردن آرایش، از دم کرده ی گل های آقطی  سیاه استفاده کنید.
  22. برای شادابی پوست صورت و از بین بردن لکه ها و کک و مک می توان از ماسک زیر استفاده کرد:

گل های خشک شده ی آقطی سیاه را دم کنیدو مقداری پودر باقلای خشک را در ظرفی بریزید، سپس دم کرده ی آقطی سیاه را روی آن بریزید و خمیری تهیه کنید. این خمیر را به ورت ماسک روی صورت بگذارید و پس از یک ربع ساعت بشوییید. این ماسک را  هر روز روی پوست صورت خود بگذارید تا صورت را جوان و شاداب کنند.

 

مضرات آقطی سیاه

الف- استفاده زیاد از اقطی سیاه ممکن است باعث تهوع و همچنین  ورم روده ها شود.

ب آقطی سیاه سرد است و بنابراین افراد سرد مزاج حتما باید آن را با عسل بخورند.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی بادمجان

بادمجان گیاهی است یک ساله با برگ های بیضی شکل و متعلق به خانواده ای است که در آن، گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینی وجود دارند.

بادمجان از زمان های بسیار قدیم در هند کشت می شده و از آن جا به نقاط دیگر جهان، راه یافته است.

چین از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد.

در ایران نیز مرغوب ترین نوع آن را به کاشان نسبت می دهند.

فواید تغذیه ای بادمجان دارای خواص تغذیه ای بسیار مفید است به شرط این که سرخ نشود.

* از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.

* علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین می باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می باشد.

خواص درمانی:
بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در آن هاییی که آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماری ها می شود.

  1. بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد.
  2.  بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروییی موثتر است.
  3.  بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
  4.  دانه ی بادمجان ایجاد یبوست می کند.
  5.  ریشه بادمجان ، شاخه های خشک شده و برگ های آن اثر بند آورنده ی خون را داراست، قابض است و می توان از آن برای درمان احتلام شبانه و انواع خونریزی ها استفاده کرد.
  6. بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است.
  7.  خوردن بادمجان گرفنگی  رگ ها را باز می کند و شخص را از خطر  سکته ی قلبی محفوظ می دارد.
  8.  بادمجان برطرف کننده ی یبوست است.
  9.  اگر برگ ها و پوست سیاه بادمجان را بجوشانید این جوشانده ی درمان اسهال خونی است.
  10.  جوشانده ی ریشه ی بادمجان درمان بیماری آسم است.
  11.  بادمجان معده را تقویت می کند.
  12.  آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتبا عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض رهایی یابند.
  13. اگر بادمجان را بسوزانید خاکستر آن را با سرکه خمیر کنید و به زگیل بمالید زگیل کنده خواهد شد.
  14. از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین درد استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید تا نیم پز شود. سپس آب آن را با فشار بگیرید و بعد به میزان نصف این مقدار آب به آن شکر اضافه کنید آن را به هم بزنید و بنوشید.
  15. بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی دارد.
  16. بادمجان با همه ی خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده ی اشخاصی ه بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آن ها راتشدید می کند اگر این اشخاص می خواهند بادمجان بخورند بهر است آن را با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی باقلا

باقلا (که باقالا یا باقالی هم گفته می شود) گیاهی است یک ساله از خانواده بقولات. دارای برگهای تخم مرغ شکل و میوه غلاف مانند است. به میوه و دانه آن نیز باقلا گفته می‌شود

خواص درمانی:
باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.

  1. دم کرده ی گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است.
  2.  دم کرده یگل بقلا سنگ کلیه را دفع می کند و برای قولنج های کلیوی مفید است.
  3.  جوشانده ی باقلا برای ورم مثانه مفید است.
  4.  جوشانده ی بقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد.
  5. از جوشانده ی باقلا برای درمان نقرس استفاده کنید.
  6.  جوشانده ی باقلا آب اضافی را از بدن خارج می سازد.
  7.  اگر باقلا را سرک و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند.
  8. برای رفع گرفتگی صدا آرد باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید.
  9.  برای رفع کوفتگی و ورم پستان آرد باقلا را با آرد جو مخلوط کرده و با سرکه و نعناع بپزید و ضمادی را که به دست می آید روی ورم و کوفتگی قرار دهید.
  10.  ضماد آرد باقلا با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بنا گوش و زیر چشم مفید است.
  11.  جوشانده ی باقلا شکم روش های مزمن را برطرف می کند.
  12.  ضماد باقلا جوش و کرک را می رساند و چرک را خارج می کند.
  13.  برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ی ریشه ی باقلا استفاده کنید.
  14.  جوشانده ی سر شاخه های باقلا مستی مشروبات الکلی را برطرف می کند.
  15.  برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب بجوشانید سپس بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهید تا درد برطرف شود.
  16.  برای خوشمزه شدن نان به مقدار دو درصد آرد باقلا به آن اضافه کنید.

مضرات باقلا:
باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر  معده می کند. برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست بکنید و بجوشانید و آب آن را دور بریزید سپس به آن آب اضافه کنید و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه ی گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.
مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت کند و حساسیت شدید بکند که گاهی موجب مرگ می شود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کرد.
معمولا اشخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یک آنژیم مخصوص هستند.

 

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی بلوط

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان ،لرستان و کهکلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰ متر و قطر تنه آن به ۳ متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد .

((برطرف کننده خونریزی))
خواص درمانی میوه ی بلوط:
میوه ی بلوط میتوان بلوط را بو داد سپس آن را آرد کرد و از آن چای تهیه کرد. مقدار مصرف آن یک قاشق چای خوری در یک لیوان آب جوش می باشد. این دم کرده را می توان برای مارد زیر به کار برد:

  1. بواسیر را برطرف می کند.
  2. اسهال ساده و اسهال خونی را برطرف می کند.
  3. درد معده و گاز معده را برطرف می کند.
  4. برای رفع کم خونی موثر است.
  5. نرمی استخوان را درمان می کند.
  6. برای تقویت عمومی بدن موثر است.
  7. برای معالجه ی اسهال اطفال آرد بلوط را با کاکائو مخلوط کنید و دم کرده ی آن را به اطفال بدهید.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.