دسته‌ها
خواص گیاهان

خواص طبی بابونه

خواص درمانی بابونه:
بابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از تقویت کننده های تلخ به حساب می آید.
جالینوس حکیم آن را برای درمان تب و لرز های نوبه ای به کار می برد.

یکی از مهمترین خواص بابون، درمان زخم و ورم معده است.این گیاه به آسانی این مرض را درمان می کند. .

برای درمان زخم معده، یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید(چهار قاشق چای خوری بابونه در یک لیوان آب جوش و یا چهار تا چای کیسه ای بابونه در یک لیوان آب جوش) و صبح ناشتا این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه روی دست راست خود و سپس طرف چپ و بعد روی شکم، هر کدام به مدت چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از ربع ساعت می توانید صبحانه ی خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده به کلی شفا یابد.

  1. تقویت کننده اعصاب است.
  2. تقویت کننده مغز است.
  3. بابونه ادرار آور و قاعده آور است.
  4. این گیاه ترشح شیر را در مادران شیرده افزایش می دهد.
  5. درمان کننده سردرد و میگرن است.
  6. استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می کند.
  7. برای درمان چشمدرد بابونه را در سرکه بریزید و بخور دهید.
  8. برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید.
  9.  جویدن بابونه برای التیام زخم های دهان مفید است.
  10.  بابونه تب بر و تسکین دهنده یدرد است.
  11.  تقویت کننده معده است.
  12.  برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها به آنها چای بابونه بدهید.
  13.  برای رفع بی خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت کافی است، ده دقیقه قبل از این که به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید.
  14.  بابونه درمان کننده بی اشتهایی است.
  15.  بابونه برای رفع ورم روده موثر است.
  16.  چای بابونه درمان کننده کم خونی است.
  17.   از بابونه برای دفع کرم معده و روده استفاده کنید.
  18.   بابونه تسکین دهنده ی دردهای عادت ماهیانه است.
  19.   بابونه برای رفع زردی مفید است.
  20.  جمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام بریزید و مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید.
  21.   برای تسکین درد چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلووط کنید و روی محل دردناک بمالید درد را تخفیف می دهد.
  22.  اسانس بابونه با مخلوط روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش مفید است.
  23.   برای رفع گوش درد و سنگینی گوش، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید.
  24.  اسانس بابونه چون اثر قی آور دارد در مورد مسمومیت های غذایی مصرف می شود.
  25.  روغن بابونه را برای از بین بردن کمر درد، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید.
  26.  اگر با چای بابونه ،موی بلوند را بشویید آن را روشن تر و شفاف تر می کند.
  27.  بابونه ضد آلرژی است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص گیاهان

خواص طبی بابا آدم

((برطرف کننده ی جوش و کورک))

بابا آدم که فیل گوش و آراقیطون نیز نامیده می شود گیاهی است علفی و دوساله که ارتفاع ساقه آن تا ۱/۵ متر می رسد. این گیاه به حالت وحشی در دشت ها و نواحی معتدل و مرطوب و سایه در اروپا و آسیا می روید. ساقه آن که شبیه پوست مار است پوشیده از کرکهای خشن و زبر است. برگهای آن بسیار بزرگ و پهن بحالت افتاده بر روی ساقه قرار دارد.
رنگ برگ ها در قسمت چسبیده به ساقه سبز کم رنگ و هر چه بطرف انتهای برگ نزدیک تر می شویم تیره تر می شود.

ریشه گیاه دراز دوکی شکل و مانند هویج به ضخامت انگشت دست بوده ودارای مقدار زیادی کربنات پتاسیم و نیترات پتاسیم است. پوست ریشه بابا آدم قهوه ای، مغز آن سفید و طعم آن کمی شیرین است ولی بوی تهوع آوری دارد.

میوه آن پس از رسیدن به صورت فندقی با ۳ یا ۴ سطح به رنگ زرد حنایی ظاهر می شود.

 

خواص طبی:

از نظر طب قدیم ایران ریشه ی بابا آدم سرد وخشک است.

  1. بهترین تصفیه کننده خون است. خون را تمییز و و سموم را از بدن خارج می کند.
  2. جوش های صورت و کورک را برطرف می کند.
  3. ادرار آور و معرق است.
  4. سیستم لنف بدن را تمیز می کند.
  5. بیماری های پوستی نظیر اگزما، گل مژه و زخم ها را برطرف می کند.
  6. تورم را از بین می برد.
  7. تقویت کننده ی بدن است.
  8. جوشانده ی برگ های باباآدم را در معالجه ی سرگیجه و رماتیسم به کار می برند.
  9. برای تنظیم قند خون و معالجه ی بیماری قند، از جوشانده ی برگ های باباادم به مقدار سه فنجان در روز استفاده کنید.
  10. برای معالجه ی سرخک، برگ های باباآدم را با کمی شکر بجوشانید و به مریض بدهید.
  11. جوشاند ی تخم باباآدم ضدعفونی کننده است.
  12. تخم گیاه باباآدم ضد کرم معده و روده است.
  13. در ناراحتی های ریوی و گلودرد از جوشانده ی تخم گیاه باباآدم استفاده کنید.
  14. در معالجه ی ذات الریه به کار می رود.
  15. ریشه ی باباآدم در برطرف کردن سرما خوردگی موثر است.
  16. تب حاصل از بیماری مخملک را برطرف می کند.
  17. در معالجه ی یبوست موثر است.
  18. به عنوان ضد سم در هنگام نیش زدن جانوران سمی استفاده می شود.
  19. برای معالجه ی کچلی برگ بابا آدم را دم کنید و روی پوست سر بمالید.
  20. برای معالجه ی زخم ها و التیام جراحات جوشانده ی برگ باباآدم را با مقدار مساوی روغن زیتون مخلوط کنید و روی زخم ها و جراحات بمالید.
  21. ریشه ی باباآدم علاج کم خونی و رنگ پریدگی است زیرا دارای مقدار زیادی آهن است.
  22. برای معالجه ی رماتیسم و آرتروز مفید است.
  23. نقرس را برطرف می کند.
  24. در معالجه ی بیماریهای عفونی موثر است.
  25. درد سیاتیک را آرام می کند.
  26. در برطرف کردن کمر درد موثر است.
  27. آب آوردن بدن را درمان می کند.
  28. هضم غذا را تسریع می کند.
  29. ورم کلیه را رفع می کند.
  30. آن هایی که میل زیادی به خوردن شیرینی و شکر دارند اگر بح ناشتا از دم کرده ی این گیاه بنوشند به زودی این عادت رفع خواهد شد.
  31. کسانی که می خواهند قهوه را ترک کنند می توانند ریشه بابا آدم را با مقدار مساوی گل قاصدک مخلوط کرده و بو دهند و به عنوان جانشین قهوه استفاده کنند. این مخلوط را حتی می توان از مغازه های عطاری خریداری کرد.
  32. کهیر را برطرف می کند.
  33. ریشه ی بابا آدم را له کنید و یا بجوشانید و آ را روی کورک و یا اگزما بمالید تا آن را برطرف کند.
  34. برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن جوشانده ی غلیظ ریشه باباآدم را به سر بمالید.
  35. برای برطرف کردن سوزش و درد گزیدگی زنبور یا حشرات برگ بابا آدم را له کنید و به محل گزیدگی بمالید.
  36. در صورت پیدا نکردن باباآدم می توانید تنتور آن را از مغازه های عطاری خریداری کنید. مقدار مصرف تنتور آن ده یا بیست قطره و سه بار در روز است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص گیاهان

خواص طبی اوکالیپتوس

((داروی زکام و سرماخوردگی))

اکالیپتوس درختی از تیره موردیها که اصلش از استرالیا است و در آن سرزمین تشکیل جنگل‌های انبوهی می‌دهد و ارتفاع آن به ۱۴۵ متر و محیط تنه آن به ۲۵ متر می‌رسد.


خواص طبی:

اوکالیپتوس از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

برگ این درخت مصرف دارویی زیادی دارد:

  1. ضد عفونی کننده ای قوی است.
  2. قابض و تب بر است.
  3. عفونت های مجاری تنفسی را برطرف می کند.
  4. تب نوبه را درمان می کند.
  5. برای بیماری پوستی،چای اوکالیپتوس را روی پوست بمالید.
  6. برای تسکین درد رماتیسم چند قطره اسانس اوکالیپتوس را با یک قاشق روغن زیتون مخلوط کنید و روی محل درد بمالید.
  7. برای التیام سوختگی ها، محل سوختگی را با چای اوکالیپتوس ککمپرس کنید.
  8. چای اوکالیپتوس سینه را نرم میکند.
  9. برونشیت و آسم را برطرف می کند.
  10. برای فراری دادن حشرات،چند قطره روغن اوکالیپتوس را در ظرف آبی بریزید و بگذارید بجوشد.
  11. چای اوکالیپتوس کرم کش است.
  12. بهتیرین دارو برای برطرف کردن سرما خوردگی و آنفولانزا است. برای این منظور روغن اوکالیپتوس را در آب گرم بریزید و بخور دهید و یا چای اوکالیپتوس بنوشید.
  13. عرق آور است.
  14. اخلاط را نرم می کند و بیرون می آورد.
  15. سرفه را برطرف می کند.
  16. داروی خوبی برای مبتلایان به بیماری قند می باشد و قند خون را پایین می آورد.
  17. برای معالجه اسهال مناسب است.
  18. زخم ها را می توانید با چای اوکالیپتوس شست و شو دهید.
  19. برای برطرف کردن دندان درد و درد لثه برگ اوکالیپتوس را بجوید.
  20. زکام و سرما خوردگی را برطرف می کند.
  21. برای رفع گلو درد چای اوکالیپتوس را قرقره کنید.
  22. سلسله اعصاب را تقویت می کند.
  23. سرگیجه را برطرف می کند.
  24. ضد تشنج است.
  25. در قدیم برای از بین بردن شپش از آن استفاده می کردند.

مضرات اوکالیپتوس:

مصرف بیش از حد اوکالیپتوس ممکن است باعث ورم معده و روده و سردرد، ورم کلیه،پیدایش خون در ادرار و ایین آمدن فشار خون شود.

همچنین مرف خیلی زیاد اوکالیپتوس موجب فلج دستگاه تنفسی، خفگی و مرگ می شود.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص گیاهان

خواص طبی برگ مو

درخت انگور را “مو” نیز می‌گویند. برگ درخت انگور یا برگ مو دارای ساکاروز، لوولز(Levulose)، اینوزیت(Inosite)، کوئرستین، کاروتن، اجسام تانیک، بتائین، تارتاریک اسید، مالیک اسید، اسکوربیک اسید، پتاسیم، آهن و سیلیکون است.

 خواص طبی برگ مو:

  1. برگ مو قابض است.
  2. دم کرده ی برگ های جوان مو اسهال خونی را برطرف میکند.
  3. برای خونریزی ها مفید است.
  4. در رفع نقرس و زردی موثر است.
  5. استفراغ را برطرف می کند.
  6. در رفع اختلالات گردش خون مربوط به دوره ی بلوغ و یائسگی موثر است.
  7. هنگامی که پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم کرده ی آن اثر مفید دارد.
  8. گرد برگ های جوان و خشک مو اثر خوبی در رفع خونریزی ها ی رحمی و خون آمدن بینی دارد.
  9. برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا جوشانده ی برگ مو را تهیه کنید و دست و ا را به مدت پانزده دقیقه در آن قرار دهید.
  10. برای تهیه دم کرده ی برگ مو مقدار پانزده تا بیست گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید ده دقیقه بماند.
  11. از دم کرده ی برگ مو می توان برای شست و شو ی چشم ها در هنگام ورم ملتحمه استفاده کرد.
  12. دم کرده ی برگ مو برای رفع واریس مفید است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی غوره

میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می‌باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند می‌باشد و به دلیل داشتن اسید، ترش مزه‌است

هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری کنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .

 

خواص طبی غوره:

از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.

  1. در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
  2. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
  3. بیماری اسکوربورت که به علت کمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود.
  4. آب غوره چون دارای تاتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
  5. در رفع زردی موثر است.
  6. خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.
  7. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند.
  8. آب غوره تقویت کننده کبد است.
  9. برای برطرف کردن ورم گلو، آب غوره قرقره کنید.
  10. برای دفع کرم روده و تویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.
  11. درمان کننده پادرد و کمر درد می باشد.برای معالجه ی می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود. البته باید از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد.
  12. ترشی غوره نیز معالجه کننده ی رماتیسم و سیاتیک است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انگور

نگور میوه‌ای است بهشتی که شامل ویتامین‌های آ، ب، و ث می‌باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن،‌ فسفر، پتاسیم و آلبومین است‌. امروزه در طب درمان‌های طبیعی (نتروپت), از رژیم‌های مختلف انگور استفاده می‌کنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری‌های یبوست،‌ عوارض رماتیسم، کم‌خونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند می‌دانند‌.

 

خواص درمانی انگور:

انگور طبق طب قدیم ایران گرم و تر است.

  1. اخلاط بدن را متعادل می کند.
  2. بسیار مقوی و مغذی است.
  3. خون را تصفیه می کند.
  4. سینه و ریه را صاف و تمیز می کند.
  5. برطرف کننده یبوست است.
  6. انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
  7. در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است.
  8. برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود.
  9. برای درمان نقرس بسیار مفید است.
  10. آن هایی که معده ی ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند، زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد، نفخ و عوارض دیگر می گردد.
  11. انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شودند و بدن خود را از اسید اوریک، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمویت از سرب یا جیوه) پاک کنند. این گونه اشخاص باید هر هفته به مدت دو روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند، بدین ترتیب که هر دو. مقدار مصرف روزانه ی انگور تقریبا دو کیلوگرم است . در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند.
  12. رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است.
  13. برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست آب انگور تازه را با یک تکه پنبه به صورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیم گرم محتوی کمی جوش شیرین بشویید.
  14. زیاده روی در مصرف آب انگور به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند.

خواص طبی روغن هسته ی انگور:

روغن هسته ی انگور گرم کننده بدن است این روغن ضد یبوست نیز می باشد. از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.

خواص طبی هسته ی انگور:

هسته ی انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. دارای تانن و بنابراین قابض است.
  2. اسهال ر ا برطرف می کند.
  3. ترشح ادرار و اسپرم را کم می کنند.
  4. گرد هسته ی انگور را برای درمان به مسلولین می دهند.
  5. هسته ی انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است.

خواص طبی پوست انگور:

پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. پوست انگور را خشک می کنند و می سوزانند خاکستر به دست آمده را برای اکثر زخم ها استفاده می کنند.
  2. پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موق موقع خوردن پوست آن را بیرون آورد.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انجیر

انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن ” تین ” و نام انگلیسی آن ” “FIG”می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .
انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر کشت می شود .

ارزش غذایی انجیر

انجیر، قند زیادی دارد. ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد

 

 

خواص درمانی انجیر:

انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر  است.

  1. انجیر تعرق بدن را زیاد می کند.
  2. ادرار آور است.
  3. حرارت بدن را کاهش می دهد.
  4. چاق کننده است و برای آن هایی که می خواهند وزن اضافه کنند و یا بیمارانی که دوره نقاهت خود را می گذرانند بسیار مفید است. بدین منظور می توان آن را با شیر سویا مخلوط و بین غذا میل کرد.
  5. انجیر بیبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمییز کردن روده ی بزرگ و رفع یبوست است. در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند.
  6. برای درمان ناراحتی های سینه، حدود بیست گرم خرما، عناب، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط و آسیاب کنید، سپس این پودر را با یک لیتر آب بجوشانید تا حجم آن به نف برسد. از این جوشانده  می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.
  7. جوشانده ی انجیر خشک، درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذاتالریه، ذاتالجنب، سرخک، مخملک، و آبله می باشد.
  8. جوشانده ی غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است.
  9. برای برطرف کردن سیاه سرفه، برونشیت و ذات الریه از قهوه انجیر استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه انجیر را ابتدا بو دهید و سپس آن را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.
  10. انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
  11. انجیر برا ی درمان سوءهاضمه مفید است.
  12. سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیه این سوپ انجیر کمی نارس را گوشت بپزید.
  13. برای برطرف کردن ورم گلو، پنجاه گرم انجیر زرد را در پانصد گرم شیر بریزید و مدت پانزده دقیقه بگذارید بجوشد. سپس آن را قرقره کنید و مقداری از آن را نیز بنوشید( میتوان آن را با عسل هم شیرین کرد)
  14. جوشانده ی انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است.
  15. یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج می کندو درد را از بین می برد.
  16. انجیر را می توان همراه میوه های دیگر مصرف کرد ولی انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.
  17. انجیر برای آنهایی که قند خونشان پایین می آید و یک باره احساس ضعف می کنند، مناسب است زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.
  18. خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود.
  19. انجیر تقویت کننده ی کبد است.
  20. اگر ترشح ادرار کم باشد، خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود.
  21. برای برطرف کردن ورم بنا گوش و دمل ها، ضمادی از انجیر خشک آرد جو و گندم درست کنید و روی ورم یا دمل بگذارید.
  22. دم کرده ی انجیر با شنبلیله، برای سینه درد و رفع خراش سینه مفید است.
  23. برای رفع ورم طحال انجیر را به مدت نه روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد آن را با سرکه بخورید.
  24. انجیر ضد سرطان است.
  25. انجیر در معالجه ی بیماری های پوستی موثر است.

خواص شیره ی درخت انجیر:

شیره درخت انجیر طعم تلخ وسوزنده ای دارد.

  1. مسهل بسیار خوبی است.
  2. دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و ترد کردن گوشت به کار می رود.
  3. اگر شیره ی درخت انجیر را به مدت چند روز روی زیگیل و یا میخچه ی پا بگذارید آن را از بین می برد
  4. برای معالجه ی بیماری های پوستی مفید است.
  5. شیره ی درخت انجیر را با زرده ی تخم مرغ و یا روغن مخلوط کنید و ری زخم ها باعث التیام آنها خواهد شد.
  6. ضماد شیره ی درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است.
  7. برای ممعالجه ی جراحت های پوستی ضمادی از شیره ی درخت انجیر با آرد جو درست کنید و روی آنها بگذارید.
  8. مالیدن شیره ی درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می کند.

خواص برگ انجیر:

  1.  برگ پخته ی درخت انجیر ملین است.
  2. برگ درخت انجیر را له کنید و برای برطرف کردن درد بواسیر بر مقعد بمالید.
  3. برای برطرف کردن ورم تومورهای مختلف برگ انجیر را روی این قسمت بگذارید.
  4. جوشانده ی ساقه های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می کند.
  5. برای درمان اسهال ساده و خونریزی ها مختلف از جوشانده ی پوست تازه ی درخت انجیر استفاده کنید.
  6. برگ درخت انجیر را در آب جوش بریزید و بگذارید کمی سرد شود آن را داخل لگنی بریزید و داخل ان بنشیننید، بواسیر دردناک و متورم را درمان می کند.
  7. جوشانده ی برگ درخت انجیر شکم درد را برطرف می کند.

مضرات انجیر:

انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آن هایی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.

زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال می کند و برای چشم نیز مضر است.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انبه

انبه جزو اولین میوه هایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. این روزها انبه به عنوان یک میوه با ارزش تغذیه ای فراوان مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان منبع بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، ویتامین C و پتاسیم به حساب می آید.

۱۰۰ گرم از این میوه دارای ۵۷ کالری انرژی است.

 

 

خواص درمانی انبه:

 

انبه ی رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه ی نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد.

  1. انبه بسیار مقوی و تقویت کننده بدن است.
  2. انبه تقویت کننده قوای جنسی است.
  3. رونگ صورت را درخشان می کند.
  4. دهان را خوش بو میکند.
  5. ادرار آور است.
  6. یبوست را برطرف می کند.
  7. انبه دارای مقدار زیادی اسید گالیک است، بنابراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمییز می کند.
  8. انبه تمیز کننده خون می باشد.
  9. خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد.
  10. انبه حرارت بدم را کاهش می دهد و تب را پایین می آورد.
  11. برای رفع اسهال مفید است.
  12. خوردن انبه سردرد،تنگی نفس و سرفه را از بین می برد.
  13. برای درمان بواسیر مفید است.
  14. عطش را برطرف می کند.
  15. انبه چون گرم است، برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.

 

خواص مغز هسته ی انبه:

انبه دارای هسته ی بزرگی است که در وسط آن مغز قرار دارد که به جای مغز بادام در شیرینی جات از آن استقاده کرد.

مغز هسته ی انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

  1. خوردن مغز هسته ی انبه اسهال را برطرف می کند.
  2. برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود.
  3. سرفه های سخت را درمان میکند.
  4. درمان کننده بواسیر  خونی است.
  5. خانم هایی که دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند، برای رفع آن باید از مغز هسته انبه استفاده کنند.
  6. مغز هسته ی انبه کرم کش و ضد اسهال است.
  7. برای تسکین آسم و تنگی نفسس مفید است.
  8. ضد استفراغ است.

دیگر خواص درخت انبه:

  1. گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند.
  2. اگر شکوفه ی درخت انبه را خشک کنید و هر روز حدود سه گرم آن را با ده گرم شکر بخورید، سرعت انزال را معالجه می کند.
  3. صمغ درخت انبه را با روغن و آب لیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوستی مفید است.
  4. برای برطرف کردن ریزش مو آب برگ های جوان درخت انبه را روی سر بمالید.
  5. برای تقویت دندان و لثه دم کرده ی برگ و گل درخت انبه را مزه مزه کنید.

مضرات انبه:

هضم انبه برای بعضی از افراو ممکن است ایجاد خارش و دمل کند.

اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را زنجبیل خورد.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص میوه ها

خواص طبی انار

میوه ای است سرشار از ویتامین وبه علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد .خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست . انار میوه ای است که به آن خون ساز می گویند  و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است . انار مقوی قلب ، مفرح ، دفع کننده چربی ، رفع کننده سموم اغلب عفونتهای داخلی ، دافع حرارت می باشد و خوردن انار با پرده های سفید آن شکم را دباغی میکند ، رب انار ، برگ انار در ضعف معده ، کمی اشتها ، تهوع ، ضعف عمومی ، تصفیه خون ، خاصه در دختران جوان و دررفع میگرن بسیار مفید است.

دانه های میوه ی جنگلی انار که به (نار دان)شهرت دارد در معالجه اسهال بسیار موثر است . اب انار شیرین باشکر ونشاسته برای درد سینه وسرفه توصیه می شود . رب انار نیز برای رفع خماری موثر است.

خواص درمانی انار:

از نظر طب قدیم ایران، میوه ی انار سرد، تر و قابض است. آب انار سرد و تر و پوست انار سرو خشک و بسیار قابض می باشد.

پوست ریشه ی درخت انار از بقیه ی قسمت های این درخت قابض تر است. کلیه قسمت های  درخت انار دارای تانن می باشد که بسیار قابض می باشد. برای مصارف داروییی از گل، برگ، پوست درخت، پوست ریشه و دانه های انار استفاده می شود.

  1. انار شیرین ادرار آور است.
  2. ملین مزاج است.
  3. آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است.
  4. ترشح صفرا را زیاد می کند.
  5. آب انار اسهال را برطرف می کند.
  6. اگر آب انار را با عسل مخلوط منید و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید.
  7. خون ساز است.
  8. خون را تصفیه می کند.
  9. کبد را تقویت و یرقان را برطرف می کند.برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است.
  10. آب انار خنک کننده است.
  11. رنگ صورت را شاداب می کند.
  12. صدا را باز و گرفتگی صدا را برطرف می کند.
  13. برای وزن اضافه کردن انار بخورید.
  14. آب انار مقوی قلب و معده است.

خواص دیگر قسمت های درخت انار:

  1. جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد.
  2. جوشانده پوست درخت انار نیز ضد کرم است.
  3. برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو، جوشانده یپوست انار و یا جوشانده ی برگدرخت انار را قرقره کنید.
  4. خانم هایی که عادت ماهیانه شان منظم نیست، می توانند از جوشانده ی برگ های انار استفاده کنند.
  5. اگر برگهای له شده ی انار را روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد.
  6. برای برطرف کردن سوختگی پوست گل های انار را له و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید.
  7. جوشانده ی پوست درخت و پوست ریشه ی انار کرم کش است.
  8. دم کرده ی گل انار اسهال مزمکن را برطرف می کند.
  9. دم کرده ی گل انار را به صورت قرقره برای از بین بردن زخم های دهان به کار ببیرید.
  10. برای برطرف کردن دندان درد، دم کرده ی ریشه ی درخت انار را در دهان مزه مزه کنید.
  11. انار ترش و شیرین(میخوش) ادرار را زیاد مکی کند.
  12. برای برطرف کردن بواسیر بایدمقعد را با جوشانده ی پوست انار شست و شو داد.

مضرات انار:

کسانی که سرد مزاج هستند، نباید در خوردن انار افراط کنند، زیرا معده را سست و ایجاد نفخ می کند. این گونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند.

جوشانده ی پوست درخت و پوست ریشه ی ان که برای دف کرم به کار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند.

به هر حال در خوردن جوشانده ی آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.

دسته‌ها
خواص گیاهان

خواص طبی اسفناج

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است.

نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پاییز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کم رنگ می باشد .

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است، کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

 

ترکیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3  بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن: ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه، و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است).

اسفناج به علت داشتن منیزیم،  جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.

وجود  فسفر  در اسفناج برای بدن، مخصوصا برای کسانی که به کارهای فکری اشتغال دارند و آهن آن برای شهرنشینان که گلبول های قرمز خونشان جهت تامین اکسیژن سلول های بدن، باید فعالیت بیشتری کنند، بسیار مفید است.

 

خواص طبی اسفناج:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران، کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارندکه متعادل است، یعنی نه سرد و نه گرم است.

  1. برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A,B3,C و آهن و پتاسیم می باشد.
  2. بدن را قلیایی می کند.
  3. خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
  4. ورم روده کوچک را رفع می کند.
  5. برای ورم ریه مفید است.
  6. ملین است و یبوست را برطرف میکند.
  7. برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.
  8. اسفناج به دلیل داشتتن ماده ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
  9. خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.
  10. برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
  11. برای رفع سرفه های خشک، برگ اسفناج را با جو پوست کند ه و روغن بادام بپزید و بخورید.
  12. آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید است.
  13. اگرآش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردرد های ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند.
  14. خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که مشروبات الکلی و سیگار مصرف می کنند.
  15. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است.
  16. اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد.
  17. بهترین دارو برای کسانی که است که مبتلا به کم خونی هستند.
  18. اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمییز می کند.
  19. ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
  20. اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
  21. اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است
  22. رماتیسم و نقرس را درمان می کند.
  23. برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.
  24. سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.
  25. تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
  26. تخم اسفناج برای برطرف کرد ورم کبد و یرقان مفید است.
  27. اسفناج عداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
  28. اسفناج چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک و تخلیه ی مدفوع را آسان می کند.
  29. اگر کسی مبتلا به حبس ابول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کنید و به بیمار بدهید.
  30. اسفناج خام را در سالاد خود بریزید و میل کنید.

مضرات اسفناج:

اسفناج به دلیل داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست.

ضمنا آنهایی که سرد مزاج ههستند باید اسفناج را با ادویه ی گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.

استفاده از مقاله فوق تنها با ذکر منبع به نام مردان پارس و درج آدرس صفحه به صورت کامل بلا مانع است

مستندات : گیاهان معجزه گر اثر دکتر سهراب خوشبین

.