دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

ماکارونی با سینه مرغ

مواد لازم

برای ۴ نفر

ماکارونی – ۴۰۰ گرم

سینه مرغ کوچک بدون استخوان – ۴ قطعه

قارچ سیاه مخصوص چین ۳۰۰ گرم (از قارچ معمولی هم می توان استفاده کرد)

سبزی های معطر نظیر گشنیز، نعناع و ترخان – ۱ دسته کوچک

سیر – ۲ تا ۳ عدد

کره – ۵۰ گرم

روغن زیتون یا روغن مایع – ۱ استکان

نمک بقدر کافی

 

 

طرز تهیه

هر یک از قطعات مرغ را از طول به دو قسمت تقسیم می کنیم . بدین ترتیب ۸ قطعه مرغ در اختیار داریم. نیمی از روغن را در تابه ریخته آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود ولی دود نکند. کمی نمک به اطراف قطعات مرغ زده آن ها را در تابه با حرارت ملایم سرخ می کنیم تا روی آن ها زرین شده و پخته شوند.

سیر را پس از پوست کندن کوبیده کنار ظرف مرغ می ریزیم و کمی سرخ می نماییم ، در ظرف را گذاشته تابه را از روی آتش بر میداریم و کنار حرارت ملایم قرار می دهیم تا گرم بماند.

ظرف متناسب با مقدار ماکارونی را آب ریخته روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید ، ماکارونی را در آب جوشان میریزیم . نصف قاشق سوپخوری نمک و ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع در ظرف ریخته می گذاریم ماکارونی آهسته بجوشد و مغز آن نرم شود . سبزی را تمیز کرده می شوئیم و کمی درشت تر خرد می نمائیم . بهتر است برگ ترخان را بدون خرد کردن استفاده نمائیم. قارچ های چینی کمی نازک است و درسته مصرف می شود ولی انواع دیگر قارچ ها را باید کمی درشت تر ورقه نمود. به هر حال قارچ ها را با نیمی از کره سرخ می کنیم. قدری نمک به آن می زنیم . ماکارونی را در صافی می ریزیم ، کمی آب نیم گرم روی آن می دهیم و می گذاریم آب آن کاملا گرفته شود .

تمام مواد را مخلوط نموده بقیه کره و روغن را داخل ظرف محتوی مواد می ریزیم و ظرف را یکی دو دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا تمام مواد با هم گرم شوند . غذا را در ظرف مناسبی کشیده سبزی ها را روی آن می پاشیم.ماکارونی با سینه مرغ یک غذای چینی می باشد.

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

پاستا با سس گوجه فرنگی

مواد لازم

هویج ۱ عدد

کرفس ۱ شاخه

گوجه فرنگی ۳۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری

پاستا آبکش شده ۵۰۰ گرم

جعفری خرد شده ۵۰ گرم

آب لیمو ترش ۲ قاشق سوپخوری

روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری

پودر پنیر پارمزان ۲ قاشق سوپخوری

 

 

طرز تهیه

هویج خیلی ریز خرد شده را به همراه پیاز و کرفس کاملا ساتوری خرد شده درون تابه حاوی روغن زیتون داغ ریخته و به مدت ۲ دقیقه تفت می دهیم.

سپس سیر له شده را همراه با رب گوجه فرنگی و گوجه تازه پوره شده به مواد اضافه کنید و در این مرحله عصاره مرغ را نیز می افزاییم. به مدت ده دقیقه زمان می دهیم تا سس جا بیفتد. در این مرحله پاستای آبکش شده را به سس اضافه کنید. آن را همراه با سس تفت دهید. همراه با پنیر پارمزان سرو کنید.

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

اسپاگتی با ژامبون

مواد لازم

برای ۶ نفر

اسپاگتی – ۵۰۰ گرم

ژامبون – ۳۰۰ گرم (بهتر است ژامبون یک قطعه باشد)

نخود سبز پخته شده – ۲۵۰ گرم (۱ لیوان)

کنسرو مارچوبه سبز – ۱ قوطی

کوچک فلفل دلمه قرمز – ۱ تا ۲ عدد

سیر – ۲ تا ۳ پر

ریحان و نعناع – از هر کدام ۲ تا ۳ ساقه

کره – ۷۵ گرم

شکر – یک قاشق چایخوری

خامه – ۷۵ گرم

کاستی یا کاهوی قرمز – ۴ تا ۵ ساقه (کاستی یا کاهوی قرمز در ایران کمیاب است . می توان از مصرف آن صرف نظر کرد.)

 

 

طرز تهیه

سیر را نرم کوبیده فلفل دلمه را کوچک خرد می کنیم و ژامبون را به شکل چهارگوش منظم می بریم. کره را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب شود. سیر را با کره کمی سرخ می کنیم و ۲ تا ۳ قاشق آب در تابه می ریزیم،فلفل را داخل سیر ریخته هم می زنیم کمی نرم شود. ژامبون و نخود را با انها مخلوط کرده شکر و کمی نمک و فلفل می زنیم و می گذاریم تمام مواد گرم بماند. در اخر کار مارچوبه را با قیچی در قطعات کوچک ببرید و داخل ظرف بریزید.

قابلمه متناسب با اسپاگتی را آب کرده روی آتش می گذاریم تا آب بجوشد. نصف قاشق غذاخوری نمک و ۲ تا ۳ قاشق روغن مایع را به آب اضافه کرده اسپاگتی را داخل ظرف می ریزیم. حرارت را ملایم کرده می گذاریم مغز اسپاگتی نرم شود. بعد انرا در صافی می ریزیم،کمی آب نیم گرم روی آن می دهیم. می گذاریم آب آن کاملا برود. خامه را داخل ظرف ژامبون ریخته هم می زنیم و اسپاگتی را با آن مخلوط می کنیم. کافی است تمام مواد با هم گرم شوند. غذا را در ظرف مناسبی ریخته و روی ان را با نعناع و ریحان خرد شده تزئین می کنیم.

در صورت مصرف کاستی یا کاهوی قرمز آنرا کمی درشت تر خرد می نمائیم و با نعناع و ریحان روی غذا می پاشیم.

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

کیک اسپاگتی

مواد لازم

اسپاگتی ۴۰۰ گرم

نخودفرنگی ۲۰۰ گرم

شیر ۲۰۰ میلی لیتر

تخم مرغ ۶ عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

گوجه فرنگی ۲۵۰ گرم

ژامبون گوشت دودی ۱۵۰ گرم

پودر سوخاری ۱ قاشق غذاخوری

پنیرگودای رنده شده ۶۰ گرم

 

 

طرز تهیه

اسپاگتی را ۸ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش، بجوشانید و آبکش نمایید .شیر و تخم مرغ را کاملا با هم مخلوط کرده نمک و فلفل را بهش اضافه نمایید.گوجه فرنگی و ژامبون رو خرد کنید سپس قالب گردی را که بهتر است از نوع کمربندی باشد چرب نموده و پودر سوخاری را به روی آن بپاشید.

اسپاگتی، ژامبون، گوجه فرنگی و نخودفرنگی پخته یا کنسروی را لایه لایه داخل قابلمه می چینیم.مخلوط شیر و تخم مرغ را روی موادمی ریزیم و بعد پنیر گودای رنده شده را روی کیک اسپاگتی می پاشیم.

فر را با دمای ۲۰۰ درجه گرم کرده. قالب را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه داخل فر گرم شده در طبقه میانی قرار داده و هنگامی که روی کیک اسپاگتی به رنگ طلایی در آمد کیک اسپاگتی آماده سرو می باشد.

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

ماکارونی سبزیجات با سویا

مواد لازم

سویا ۱۰۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

روغن مایع گیاهی ۵۰ گرم

رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری

هویج ۲ عدد

کرفس ۴ ساقه

لوبیاسبز ۱۰ شاخه

فلفل دلمه‌ای رنگی ۱ عدد

آب گوجه فرنگی یک‌لیتر

پودر سیر، نمک و ادویه به میزان لازم

قارچ ۲۰۰ گرم

جعفری خورد شده ۳ قاشق غذاخوری

ماکارونی مدل‌دار ۳۰۰ گرم

 

 

طرز تهیه

سویا را چند دق‍یقه خیس کرده سپس با پیاز نگینی خرد شده با کمی روغن و کره تفت دهید. برای خوش رنگ شدن آن از زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید. هویج و کرفس و لوبیاسبز را نگینی خرد کنید. پس از اینکه کمی تفت دادید، آب گوجه‌فرنگی را همراه با پودر سیر، نمک و ادویه برای مزه‌دار کردن آن اضافه کنید. قارچ‌ها را ورقه‌ورقه کرده همراه با فلفل دلمه‌ای نگینی و جعفری خورد شده اضافه کنید تا مواد باهم مخلوط و سس یکنواختی بدست آید. فرصت دهید تا سبزیجات نرم شوند و به روغن بیفتند. ماکارونی را حدود ۱۲- ۱۰ دقیقه با روغن، آب و نمک بجوشانید سپس آبکش نمایید و کمی آب سرد روی آن بریزید. در انتها با سس سبزیجات سویا ترکیب و سرو کنید.

.

دسته‌ها
آشپزی کوفته ، کوکو و دلمه ماکارونی و لازانیا

دلمه کوکیلاژ سبزی

مواد لازم

برای ۴ نفر

کوکیلاژ (یک نوع ماکارونی به شکل صدف و میان تهی) – ۳۵۰ گرم

اسفناج پاک کرده – ۵۰۰ گرم

سبزی معطر خرد شده – ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری (نعناع ، ترخان و جعفری)

سیر کوبیده نرم – ۱ قاشق غذاخوری

نان سفید بریده شده ۲ تا ۳ برش

تخم مرغ پخته شده سفت ۲ عدد

پنیر گریور رنده شده – ۱۰۰ گرم

شیر – ۱ استکان

خامه – ۱۰۰ گرم

کره – ۵۰ گرم

پودر کاری – ۱ قاشق مرباخوری

نمک وفلفل به قدر کافی

 

 

طرز تهیه

اسفناج را به دقت شسته ریز خرد می نمائیم. کره را در تابه مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب شود . سیر کوبیده را در کره ریخته هم میزنیم تا کمی سرخ شود.

اسفناج را اضافه کرده مخلوط می کنیم می گذاریم آب اسفناج کاملا تبخیر شده کمی سرخ گردد و سبزی های معطر را اضافه می نمائیم. کاری و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم و مایه را می چشیم . نمک آنرا اندازه می نمائیم . تابه را از روی آتش بر می داریم . تخم مرغ پخته شده را در مایه اسفناج رنده می نمائیم. دور نان را با قیچی می بریم ، مغز آنرا در شیر حل کرده در مایه سبزیجات می ریزیم و مخلوط می کنیم.

ظرف متناسب با ماکارونی را اب می ریزیم، ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع ونصف قاشق نمک را در آب ریخته ظرف را روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید.

ماکارونی را در آب جوشان ریخته و حرارت را ملایم می کنیم در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می گذاریم ماکارونی بجوشد و مغز آن کاملا پخته و نرم شود ، بعد آن را در صافی ریخته و کمی آب نیم گرم روی آن می دهیم ، با قاشق کوچک میان هر کوکیلاژ را مقداری از مایه آماده شده می ریزیم و آن را در ظرف نسوز مناسبی می چینیم .

در صورت تمایل کمی کره آب کرده روی آن می دهیم . همچنین خامه و پنیر رنده شده را روی آن می پاشیم .

فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم نموده ظرف را روی آخرین پنجره فر از طرف بالا قرار می دهیم.

در حدود ۳۰ دقیقه کافی است که پنیر آب شده روی کوکیلاژها کمی طلائی شود. ممکن است برای آماده کردن این دلمه از انواع ماکارونی های کلفت میان خالی مثل کورت شماره ۲۸ یا انواع آن استفاده کنیم ولی کوکیلاژ زیباتر است.

.

دسته‌ها
آشپزی پیتزا ماکارونی و لازانیا

پیتزای ماکارونی با گوشت

مواد لازم برای ۴ نفر

خمیر پیتزا برای چهار نفر

روغن زیتون ۳ قاشوق سوپخوری

سینه مرغ بدون استخون ۴۵۰ گرم

سوسیس خرد شده ۳ عدد

نمک و فلفل به میزان لازم

پیازچه خرد شده ۶ عدد

گوجه فرنگی خرد شده ۵ عدد

کدوی سبز خرد شده ۱ عدد

ماکارونی پاپیونی ۳۵۰ گرم

پنیر پیتزا ۲ بسته

طرز تهیه

روغن زیتون را در ماهی تابه ای حرارت دهید و تکه های سینه مرغ و سوسیسها را با مقداری نمک و فلفل در ماهی تابه به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت کم سرخ کنید . سپس مواد را از ماهی تابه بیرون آورده و گوجه فرنگی های خرد شده و پیازچه را کمی سرخ کرده، کدوها را کمی سرتف میدهیم.همه مواد را با هم مخلوط میکنیم

ماکارونی را ابکش کرده و روی آنرا آب سرد میگیریم تا ماکارونی ها به هم نچسبد. بعد خمیر پیتزا را پهن کرده داخل سینی فر ابتدا سس قرمز روی خمیر مالیده بعد مواد را یکی یکی اول سینه مرغ بعد سوسیس بعد کدو و گوجه فرنگیرا روی آن پهن کرده و روی ان ها ماکارونی و پیازچه ها را پهن کرده و سپه پیتزا را با پنیر کاملا پوشانده آن را بهمدت ۱۵ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۷۵ درجه قرار میدهیم

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

لازانیا لوله ایی

مواد لازم

نخود سبز تازه     1لبوان

ژامبون یا کالباس    150 گرم

خمیر لازانیا     8 ورق

پنیر تازه بی نمک    250 گرم

خامه     100 گرم

تخم مرغ     2 عدد

گوجه فرنگی    2 عدد

کره   50 گرم

روغن مایع      2 قاشق سوپخوری

زنجبیل آسیاب شده    1 قاشق مربا خوری

جعفری خرد شده     2 قاشق سوپخوری

نمک و فلفل     مه میزان لازم

سس سفید     1 لیوان

طرز تهیه

ظرف مناسبی را بار جوشایدن ورقه های لازانیا انتخاب کرده ، نصف قاشق نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا به جوش بیاید

ورقه های لازانیا را درون آب جوش ریخته تا نرم شودبعد با کفگیر آنها را دانه دانه از آب جوش خاج کرده میگذاریم آماده بماند

نخود سبز را اماده کرده و میگذاریم بجوشد – از کنسرو نخود سبز نیز میشود استفاده کرد – کالباس یا ژامبون ها را کوچک خورد کرده وبعد ا آن با کره تخم مرغ ها را به صورت خاگینه در می آوریم و با ژامبون ها یکم تفت میدهیم

گوجه ها را پوست کنده خرد میکنیم بعد پنیر را با چنگال خرد میکنیم و با جعفری خرد شده و زنجبیل و نیمی از گوجه فرنگی های خرد شده داخل ظرف ژامبون میریزیم

لای هر ورق از لازانیا مقداری از این مواد را میریزیم و به صورت لوله ایی لول میکنیم بعد آنها را در سینی فر گذاشته و به مدت ۱۵ دقیقه در درجه حرارت ۳۰۰ درجه فارنهایت داخل فر قرار میدهیم و بعد از خروج از فر با سس سفید آنها را تزیین میکنیم

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

فراید پاستا

مواد لازم

پاستا یک بسته

قارچ ۲۵۰ گرم

کلم بروکلی ۲۰۰ گرم

فلفل دلمه‌ای رنگی و پیاز بزرگ از هر کدام یک عدد

سیر دوحبه

سس سویا سه قاشق سوپخوری

سرکه بالزامیک و روغن زیتون از هر کدام دو قاشق سوپخوری

تخم گشنیز نصف قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه

پیاز و فلفل دلمه‌ای را به صورت نوارهای باریک خرد کرده سپس آنها را کمی تفت دهید. قارچ را هم خرد کرده و تفت دهید،کلم بروکلی را حدود پنج دقیقه با آب و نمک پخته و سپس تفت دهید. سیر خردشده را هم کمی تفت داده به صورتی که تغییر رنگ ندهد. همه مواد را با هم مخلوط و ظرف بزرگی را پر از آب کرده نمک و روغن بریزید. پس از این که به جوش آمد پاستا را ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. سپس آبکش کرده وآن را در تابه حرارت دهید. همه موادی را که قبلا آماده و مخلوط کرده‌اید را به آن افزوده و خوب هم بزنید .

سس سویا و بالزامیک را با روغن زیتون و تخم گشنیز مخلوط کرده و بر روی آن بریزید و خوب هم بزنید. سپس در ظرف مورد نظر ریخته در صورت تمایل کمی پنیر گودا یا پارمسان روی آن رنده کرده و سرو کنید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

پاسـتا آرابیاتا

مواد لازم

روغن زیتون چهار قاشق غذاخوری

سیر سه حبه

گوجه ‌فرنگی خردشده ۴۰۰ گرم

فلفل قرمز ۱/۴ قاشق چایخوری

آویشن یک قاشق چایخوری

پاستا پنه ۳۵۰ گرم

پنیر پارمزان رنده‌شده ۲۵ گرم یا یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه

پاستا را در آب در حال جوش ریخته و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید. برای تهیه سس، در ظرفی روغن ریخته و سیر را تفت دهید و گوجه‌فرنگی و بقیه مواد را اضافه کنید. وقتی سس آماده شد. (زمانی سس آماده است که گوجه‌فرنگی‌ها پخته و له شده و سس غلیظ شود) پاستا را آبکش کرده با سس مخلوط کنید تا پاستا کاملا آغشته به سس شود. سپس در ظرف دلخواه سرو نمایید .

 

.