دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

کرپ گردو بادام و عسل

مواد لازم

کرپ آماده شده – ۱۶ عدد

گردوی چرخ کرده – ۱۰۰ گرم

بادام پوست گرفته بوداده و چرخ شده – ۱۰۰ گرم

عسل یک قاشق سوپخوری

آرد – ۱۲۵ گرم (۵قاشق سوپخوری پر)

 

 

طرز تهیه

ابتدا کرپ را به طریقه زیر آماده می کنیم:

۵ عدد تخم مرغ را خوب به هم می زنیم ، بعد ۸ قاشق سوپخوری آرد را که معادل ۱۲۵ گرم است و در یک لیوان معمولی جا می گیرد ، با ۱ لیوان شیر و تخم مرغ خوب مخلوط می نماییم، به طوری که کاملا صاف و بدون گلوله شود . بعد ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری روغن آب کرده را با کمی نمک داخل مایه ریخته ، بهم می زنیم . ماهی تابه کوچک دسته دار را کمی چرب کرده و از مایه به اندازه نصف استکان در تابه می ریزیم . تابه را می غلطانیم تا تمام سطح تابه از مایه پوشیده شده و صاف و یکنواخت شود .

دوباره تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کرپ کمی برشته شود و اطراف کرپ از ظرف جدا شود . بعد کرپ را در ظرف بر میگردانیم وطرف دیگرش را به طریقی که گفته شد، سرخ می کنیم . به همین صورت همه کرپها را آماده می کنیم ، کمی عسل روی هر کرپ می مالیم . بادام و گردوی چرخ کرده را مخلوط می نمائیم و لای هر کرپ یک قاشق از گردو و بادام می ریزیم . کرپ ها را لوله کرده ، در ظرف می چینیم و روی آن ها مقداری پودر قند می پاشیم.

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

سیر نیمرو

مواد لازم

تخم مرغ ۵ عدد

پیاز رنده شده ۲ قاشق غذاخوری

سیر ۲ حبه

نمک و فلفل به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

سیر و پیاز را با هم مخلوط کرده و کاملا له می کنیم . آن را کف یک ظرف ریخته و روی آن تخم مرغ ها را بشکنید . ظرف سیر نیمرو را داخل ظرفی از آب جوش قرار داده و آن را در فر قرار دهید و چند دقیقه آن را بپزید تا سفیده تخم مرغ سفت شود . سپس سرو کنید .

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

دیس تخم مرغ و گوشت

باکمی دقت و سلیقه می توانیم این ظرف را تهیه کرده و از میهمانهایمان به گرمی پذیرایی نمائیم.

مواد لازم

برای ۶ نفر

تخم مرغ پخته شده سفت – ۶ عدد

سس مایونز – ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

نوار نازک و ظریف ژامبون یا ماهی آنشوا – ۶ عدد

 

 

طرز تهیه

پنیر را خیلی نرم کرده با خامه مخلوط می نمائیم و قدری نمک و فلفل به آن می زنیم . کمی از مخلوط خامه و پنیر را با لبه کارد به طور صاف و یکنواخت روی هر ورقه ژامبون می مالیم. هر نیمه گلابی را از درازا در سه قسمت مساوی می بریم و کنار هر قطعه ژامبون یک تکه گلابی قرار می دهیم ، بعد آن را به دقت لوله کرده ، اطراف تخم مرغ در دیس می چینیم .

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

خوراک تخم مرغ

مواد لازم

تخم مرغ ۲ عدد

سیب زمینی ۳-۲ عدد یا اگه نون تست یا باگت مونده دارید به میزانی که کف ظرف رو بپوشاند

پیاز یک عدد کوچک

سیر ۲-۱ حبه

رست بیف یا کالباس دلخواه ۱۰۰ گرم

شیر یک پیمانه

قارچ ۶-۴ عدد

پنیر رنده شده موزورلا ۳/۱ پیمانه

 

 

طرز تهیه

سیب زمینی را رنده کرده با پیاز خرد شده و سیر و کالباس خرد شده و قارچ خرد شده مخلوط می کنیم. این مواد را ته یه ظرف پیرکس صاف می کنیم. شیر و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و کمی نمک می زنیم و روی مواد قبلی داخل ظرف می ریزیم. روی این مواد را پنیرمی ریزیم.

روی ظرف را فویل کشیده و یک شب تا صبح داخل یخچال می گذاریم. فردا صبح ظرف فویل کشیده را داخل فر ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم. بعد حرارت فر را به ۳۵۰ کم کرده و فویل را بر می داریم و حدود ۳۰ دقیقه دیگر می گذاریم بپزد تا پنیر رویش برشته شود.

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

تخم مرغ با نان تست ژامبون یا کالباس

مواد لازم

برای ۴ نفر

نان بریده تست شده – ۴ قطعه (نان بریده شده را در فر یا تستر کمی برشته می کنیم)

ژامبون یا کالباس بریده شده – ۴ قطعه

تخم مرغ – ۸ عدد

فلفل قرمز یا گوجه فرنگی – ۱ یا ۲ عدد

کره – ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل – به قدر کافی

 

 

طرز تهیه

روی هر قطعه نان تست شده ، کمی کره می مالیم . قطعات ژامبون را روی نان ها قرار می دهیم . بقیه کره را در ظرفی می ریزیم و روی حرارت ملایم آب می کنیم ، به حدی که زیاد داغ و سیاه نشود . تخم مرغ ها را در تابه می اندازیم و صبر می کنیم تا سفیده ها کاملا بسته شوند ، ولی زرده ها سفت نشوند .

کمی نمک و فلفل به تخم مرغ ها می زنیم و آن ها را با کارد به شکل دوقلو می بریم . هر دو ، دوقلو را روی یک قطعه از نان و ژامبون قرار می دهیم . فلفل یا گوجه فرنگی را خلال می کنیم و به شکل (+) بعلاوه روی تخم مرغ ها می چینیم . می توان برای هر نفر به جای دو تخم مرغ از یک تخم مرغ استفاده نمود.

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

تخم مرغ سوخاری

مواد لازم

تخم مرغ بزرگ ۷ عدد

روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری

پیاز خرد شده یک عدد

هویج رنده شده ۲۵۰ گرم

خرده نان سبوس دار خشک شده ۲۰۰ گرم

بادام هندی بو داده کاملاً خرد شده ۸۵ گرم

سس فرانسوی

نمک، فلفل و آویشن به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

تخم‌مرغ‌ها را داخل آب سرد بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند.

بعد از این که تخم مرغ‌ها ۵ دقیقه در آب جوشیدند، آن‌ها را بیرون بیاورید و سریع در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند. سپس با دقت پوست آن‌ها را جدا کنید.

طی مدتی که تخم مرغ‌ها سرد می‌شوند، روغن را داغ کنید و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید.

بعد از آن هویج را اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر هویج را روی حرارت نگاه دارید تا کاملاً نرم شود.

سپس پودر کاری را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه‌ای بیشتر روی حرارت باقی بمانند.

بعد از برداشتن آن‌ها از روی حرارت، خرده نان را بیفزایید و خوب به هم بزنید.

وقتی مواد سرد شدند، تخم مرغ باقیمانده را در ظرف جداگانه‌ای خوب بزنید و به سایر مواد اضافه کنید.

با چاشنی‌های دلخواه خود، طعم آن را طبق ذائقه خود تنظیم کنید.مواد را به شش قسمت تقسیم نمایید و با دست آن‌ها را صاف و یکدست کنید.

برای اینکه تخم مرغ به دستانتان نچسبد، دستان خود را مرطوب کنید و یا با چند قطره روغن آفتابگردان، چرب نمایید.با مواد، تمام اطراف تخم مرغ را بپوشانید. اگر مواد را خوب فشار دهید آن‌ها کاملاً به دیواره تخم مرغ‌ها می‌چسبند.

سپس تخم مرغ‌های پوشیده شده را داخل ظرف بادام هندی بغلتانید. غلتاندن تخم مرغ‌ها در آرد سبب می‌شود مواد بهتر اطراف تخم مرغ‌ها بچسبند.تخم مرغ‌ها را می‌توانید به مدت یک شب در یخچال نگه داری کنید.

برای پخت تخم مرغ‌ها، آن‌ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

سپس آن‌ها را بیرون بیاورید و وقتی سرد شدند، با چاقوی تیز از وسط، نصف نمایید و مقداری آویشن و فلفل روی آن بپاشید و با سس فرانسوی سرو نمایید.

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت خورشت ها

خورش قارچ و تخم مرغ

 

مواد لازم

 

برای چهار نفر

فلفل دلمه‌ای و پیاز خلال‌شده از هر کدام یک عدد

قارچ حلقه‌شده ۲۰ عدد

آبلیمو ۱/۴ پیمانه

تخم‌مرغ یک عدد

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری

عصاره مرغ یک عدد

آب یک و نیم پیمانه

روغن به میزان لازم

 

 

طرزتهیه

 

قارچ ‌ها را در تابه ریخته و آبلیمو را اضافه کنید. در تابه را ببندید تا آب میان بافتی قارچ خارج و خشک شود. سپس مقدار کمی روغن اضافه کنید تا قارچ تفت بخورد .

در تابه‌ای دیگر فلفل دلمه‌ای را با مقداری روغن تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس پیاز را اضافه کرده و بگذارید با هم تفت بخورد. رب، آب و عصاره مرغ را افزوده تا جوش بیاید. در این زمان قارچ را اضافه کنید و با در بسته ۳۰ دقیقه بگذارید تا جا بیفتد و بعد تخم‌مرغ را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا تخم‌مرغ در یک جا سفت نشود و بعد از سه دقیقه خورش آماده سرو است. این غذا را می‌توان با برنج و نان سرو کرد .

 

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت کوفته ، کوکو و دلمه

دلمه تخم مرغ

مواد لازم

تخم‌مرغ آب‌پز شده – شش عدد

سس مایونز – ۴/۱ فنجان

خردل زرد – یک قاشق مرباخوری

سرکه – یک قاشق مرباخوری

فلفل و برگ جعفری – مقداری

 

طرز تهیه

تخم‌مرغ‌ها را از عرض نصف کرده زرده‌ها را درآورید و در کاسه‌ای با چنگال له کنید. سس مایونز، خردل، نمک و فلفل را با هم مخلوط و به هم بزنید سپس با قاشق این مواد را جای زرده‌های تخلیه شده بریزید و حفره‌ها را پر کنید و تا هنگام سرو حداکثر تا ۲۴ ساعت درون ظرف در بسته‌ای درون یخچال بگذارید. در پایان با جعفری و فلفل تزئین کرده و سرو کنید .

نکته:می‌توانید به مخلوط زرده، پنیر فتا، زیتون یا آراگانو‌ اضافه کنید .

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

املت فنجانی

مواد لازم

گوجه‌فرنگی چهار عدد

جعفری ساطوری شده ۱/۴ پیمانه

پنیر پیتزا رنده شده ۳/۴پیمانه

تخم‌مرغ چهار عدد

نمک و فلفل‌سیاه به میزان لازم

 

طرز تهیه

فر را از قبل با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید .

سرگوجه‌فرنگی‌ها را با چاقوی تیزی جدا کرده و کلاهک آن را کنار بگذارید. تخم درون گوجه‌فرنگی‌ها را با قاشق خارج کنید و داخل آن، نمک، فلفل، جعفری و پنیرپیتزا بپاشید. هر تخم‌مرغ را درون یک گوجه‌فرنگی بشکنید و روی آنها باز هم جعفری و پنیر بپاشید. کلاهک گوجه‌فرنگی‌ها را روی آنها بگذارید و در یک ظرف مناسب قرار داده و آن را به مدت ده دقیقه یا تا زمانی که تخم‌مرغ سفت و پنیر آب شود درون فر داغ قرار دهید. املت‌های فنجانی آماده شده را با کمی جعفری ساطوری شده، تزئین کنید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

املت تره فرنگی و اسفناج

مواد لازم

روغن مایع – دو قاشق غذاخوری

فلفل‌دلمه‌ای قرمز خرد شده – یک عدد

پودر زیره – یک قاشق چایخوری

تره‌فرنگی حلقه شده (ریز) – سه عدد

برگ کوچک اسفناج – ۱۵۰ گرم

تخم‌مرغ درشت – پنج الی شش عدد

ریحان و جعفری تازه خرد شده – یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه – به میزان لازم

پنیر پارمزان یا پیتزا رنده شده – ۵/۱ پیمانه (اختیاری )

 

طرز تهیه

روغن را در تابه بزرگی حرارت داده و فلفل‌دلمه‌ای را به مدت پنج تا هفت دقیقه در آن سرخ کنید، سپس زیره را به آن بیفزایید .

بعد از دو دقیقه تره‌فرنگی‌ها را در تابه ریخته و در را آن ببندید تا پنج دقیقه تفت خورده و نرم شود، آنگاه مقدار زیادی نمک و فلفل روی تره‌فرنگی بپاشید .

اسفناج‌ها را درسته روی تره‌فرنگی بریزید و در تابه را ببندید تا بخارپز شوند. بعد از سه تا چهار دقیقه مواد را هم بزنید .

تخم‌مرغ را به همراه نمک، فلفل، کمی زیره، ریحان و جعفری در کاسه‌ای ریخته و خوب هم بزنید. مایه حاصله را روی مخلوط داخل تابه بریزید و در تابه را ببندید تا تخم‌مرغ با حرارت ملایم بپزد و سفت شود .

در صورت تمایل پنیر رنده شده را روی املت بپاشید و آن را چند دقیقه در فر داغ بگذارید تا پنیر آب شده و کمی طلایی شود .

 

.