دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب برگ

برای تهیه کباب باید از گوشت راسته گوساله یا گوسفند استفاده نمود، نکته قابل توجه برای کیای خوب انتخاب گوشت آن است که باید نرم باشد ( بوسیله گردهای مخصوص نرم کننده گوشت نیز می توان گوشت را نرم و ترد نمود) ولی بهتر است گوشت را باآب پیازوفلفل ۲۴ ساعت قبل آماده و نرم نمود. انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود.

مواد لازم

گوشت راسته پاک کرده یک کیلو و نیم

پیاز دو سه عدد

روغن زیتون یک استکان

فلفل به مقدار کم

 

 

طرز تهیه

کباب برگ را می توانیم به هر اندازه که میل داریم پهن کنیم به این ترتیب که راسته را روی تخته می گذاریم به اندازه ای که میل داریم پهنای کباب بشود یک قطعه جدا می کنیم مثلا پهنا چهار انگشت و آن قطعه را پهلوی قطعات دیگر گوشت می گذاریم قطعات دیگر را می بریم( با این عمل پهنای تمام گوشتها به یک اندازه می شود) بعد گوشت را به قطر نیم سانتیمتر ورقه ورقه می کنیم و آماده می گذاریم.

پیاز را نرم رنده می کنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و گوشت را در این مایه می خوابانیم و می گذاریم یک شب بماند.

بعد از ۲۴ ساعت گوشت ها را به سیخ کشیده و کمی روی آن را با کارد می کوبیم و روی حرارت ملایم کباب می کنیم و گاهی سیخهای کباب را بر می گردانیم کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود و آبدار باشد .

کبابها را در دیس می کشیم و روی آنها را کمی نمک می پاشیم و کمی هم کره روی آن می گذاریم و اطراف آنرا با پیاز خلال کرده و جعفری تزیین می کنیم .

کباب برگ را نباید هیچ وقت لای نان قرار داد زیرا آب کباب به خورد نان می رود و خشک می شود. در صورتیکه بخواهیم از گردهای نرم کننده مخصوص گوشت استفاده کنیم برای هر کیلو گوشت یک قاشق مربا خوری از گرد نرم کننده را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در این مایه می خوابانیم. می شود بدون روغن زیتون هم گوشت کباب را آماده کرد و در مایه از یک قاشق چایخوری زعفران سائیده استفاده نمود.

کباب برگ را با چلو و گوجه فرنگی کباب شده سرو می نمایند.

.

دسته‌ها
آشپزی ماهی و غذاهای دریایی

خوراک فیله ماهی و اسفناج

مواد لازم

فیله‌ی ماهی ۷۵۰ گرم

اسفناج ۵۰۰ گرم

کره ۳۰ گرم

آرد ۱ قاشق سوپ‌خوری

شیر ۱ پیمانه

نمک و فلفل به میزان لازم

خامه یک‌دوم پیمانه

پنیر گودای رنده‌ کرده ۱ پیمانه

خرده نان یک‌دوم پیمانه

پنیر گودای اضافی یک‌دوم پیمانه

 

 

طرز تهیه

ماهی را بخارپز کنید تا کمی نرم و پخته شود. اسفناج را نیز جداگانه بخارپز کنید. کره را در تابه‌ی مناسبی بریزید، روی اجاق آب کنید و آرد را ۱ دقیقه در آن تفت دهید. به تدریج شیر را بیفزایید و هم بزنید تا سُس غلیظ شود. نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید. سپس در کاسه‌ی مناسبی، خامه، پنیر و ماهی خردکرده را بریزید، سس را به آن بیفزایید و مخلوط سازید.

در کف کاسه‌های نسوز، قدری اسفناج قرار دهید، رویش از مواد فراهم کرده بریزید و دوباره قدری اسفناج رویشان بریزید.اکنون خرده نان و پنیر اضافی را مخلوط کنید و روی اسفناج‌ها بپاشید. حالا در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه‌ وسط بپزید.

.

دسته‌ها
آشپزی غذای سنتی ایران کوفته ، کوکو و دلمه

کوکو سبزی

مواد لازم

سبزی کوکو ۱ کیلو گرم (تره ، جعفری ، شبت ، گشنیز ، چند برگ کاهو)

تخم مرغ ۴ تا ۵ عدد

زرشک (در صورت تمایل) یک قاشق سوپخوری

گردوی خرد کرده (در صورت تمایل) یک یا دو قاشق سوپخوری

جوش شیرین ۱ قاشق مرباخوری

روغن ۱ پیمانه سر خالی (۱۵۰گرم )

آرد گندم ۱ قاشق سوپخوری

 

 

طرز تهیه

سبزی را به دقت تمیز می کنیم و می شوئیم و در سبد می ریزیم تا آب آن کاملاً گرفته شود بعد ریز خرد می کنیم .

سبزی خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمی سرخ می کنیم و می گذاریم سبزی سرد شود. سپس تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و خوب بهم می زنیم آنگاه جوش شیرین و نمک و آرد را به تخم مرغ اضافه می کنیم و زرشک و گردوی خردکرده را نیز می افزایم .

سبزی که کاملاً سرد شد در مایه می ریزیم و بقیه روغن را داخل تابه گرد یا ظرف نسوزی میریزیم و در صورتیکه از تابه استفاده کردیم آن را روی شعله می گذاریم تا روغن داغ شودُ بعد مایه را داخل روغن میریزیم و روی مایه را با پشت قاشق صاف می کنیم و در آنرا می گذاریم. و حرارت زیر را ملایم میکنیم تا زیر کوکو کاملاً برشته شود.

در مرحله بعدی کوکو را به هر فرم که بخواهیم می بریم و قطعات کوکو را بر می گردانیم تا روی آن نیز کاملاً برشته شود .

اگر از ظرف نسوزاستفاده می کنید،روغن را در ظرف ریخته وداخل فر می گذاریم تا داغ شود بعد مایه را داخل روغن می ریزیم و ظرف را کف فر و در حرارت ۳۵۰ درجه قرار می دهیم.

در فر درب ظرف کوکو را لازم نیست بگذاریم کوکو را مدت سه ربع در فر می گذاریم تا کوکو پف کند و زیر و روی آن برشته شود ، کوکو در ظرف نسوز به آسانی بر می گردد . اطراف آنرا می توانیم با حلقه های گوجه فرنگی تزئین کنیم .

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

ماکارونی سبزیجات با سویا

مواد لازم

سویا ۱۰۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

روغن مایع گیاهی ۵۰ گرم

رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری

هویج ۲ عدد

کرفس ۴ ساقه

لوبیاسبز ۱۰ شاخه

فلفل دلمه‌ای رنگی ۱ عدد

آب گوجه فرنگی یک‌لیتر

پودر سیر، نمک و ادویه به میزان لازم

قارچ ۲۰۰ گرم

جعفری خورد شده ۳ قاشق غذاخوری

ماکارونی مدل‌دار ۳۰۰ گرم

 

 

طرز تهیه

سویا را چند دق‍یقه خیس کرده سپس با پیاز نگینی خرد شده با کمی روغن و کره تفت دهید. برای خوش رنگ شدن آن از زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید. هویج و کرفس و لوبیاسبز را نگینی خرد کنید. پس از اینکه کمی تفت دادید، آب گوجه‌فرنگی را همراه با پودر سیر، نمک و ادویه برای مزه‌دار کردن آن اضافه کنید. قارچ‌ها را ورقه‌ورقه کرده همراه با فلفل دلمه‌ای نگینی و جعفری خورد شده اضافه کنید تا مواد باهم مخلوط و سس یکنواختی بدست آید. فرصت دهید تا سبزیجات نرم شوند و به روغن بیفتند. ماکارونی را حدود ۱۲- ۱۰ دقیقه با روغن، آب و نمک بجوشانید سپس آبکش نمایید و کمی آب سرد روی آن بریزید. در انتها با سس سبزیجات سویا ترکیب و سرو کنید.

.

دسته‌ها
آشپزی خورشت ها غذای سنتی ایران

خورش شنبلیله و لپه

مواد لازم

لپه آب پز شده یک چهارم لیوان

شنبلیله تازه خرد شده دو لیوان

زیره نصف قاشق مرباخوری

پیاز خرد شده یک چهارم لیوان

سیر رنده شده ۲ حبه

فلفل سبز خرد شده ۲ عدد

زردچوبه نصف قاشق مرباخوری

آرد نخود یک قاشق مرباخوری

روغن ۲ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به میزان کافی

 

 

طرز تهیه

روغن را در ماهی تابه داغ کنید و زیره به آن بیفزایید. پس از کمی تفت دادن، پیاز، سیر و فلفل سبز را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید.در این مرحله زردچوبه، شنبلیله، لپه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.آرد نخود را روی مواد بپاشید و بگذارید کمی بپزد و خشک شود.این خورشت را با پلو و یا نان سرو کنید.

.

دسته‌ها
آشپزی خورشت ها

خورشت طلا کوله

مواد لازم

مرغ یا گوشت ۱٫۵ کیلوگرم

آرد برنج ۱ قاشق غذاخوری

آب ۳ لیوان

جعفری خرد شده ۱۵۰ گرم

گردو ۳۰۰ گرم

نعنا ۱۵۰ گرم

گشنیز ۱۵۰ گرم

آبغوره ۱ پیمانه

روغن ۴ قاشق غذاخوری

پیاز داغ ۴ قاشق سوپخوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

خورشت طلا کوله را میتوان با گوشت یا مرغ تهیه نمود ،اگر از مرغ استفاده نمایید به زبان محلی به آن خورش طلا کوله غورابه می گویند.خورشت طلا کوله نوعی خورش فسنجان با سبزی های معطر بوده که بسیار دلچسب می باشد.

اگر از گوشت استفاده می نمایید گوشت بدون اسنخوان باشد بهتر است.گوشت یا مرغ را به خوبی شسته و به همراه پیاز داغ و ۳ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله اجاق گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملا بپزد.

سبزی ها(جعفری،نعناع،گشنیز) را خوب خرد نمایید و با ۴ قاشق غذاخوری روغن سبزی های معطر را کمی سرخ نمایید و داخل قابلمه گوشت بریزید.

مغز گردو را چرخ کرده و به خورش اضافه کنید ،سپس با نمک و فلفل و آبغوره طعم خورش طلاکوله را مطلوب ذائقه خود نمایید.

آرد برنج را با کمی آب خنک رقیق نموده و آرام آرام به خورشت بیافزایید. درب قابلمه را گذاشته و بگذارید تا خورش طلا کوبه جا بیافتد و با برنج سفید میل نمایید.

.

دسته‌ها
آشپزی کوفته ، کوکو و دلمه ماکارونی و لازانیا

دلمه کوکیلاژ سبزی

مواد لازم

برای ۴ نفر

کوکیلاژ (یک نوع ماکارونی به شکل صدف و میان تهی) – ۳۵۰ گرم

اسفناج پاک کرده – ۵۰۰ گرم

سبزی معطر خرد شده – ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری (نعناع ، ترخان و جعفری)

سیر کوبیده نرم – ۱ قاشق غذاخوری

نان سفید بریده شده ۲ تا ۳ برش

تخم مرغ پخته شده سفت ۲ عدد

پنیر گریور رنده شده – ۱۰۰ گرم

شیر – ۱ استکان

خامه – ۱۰۰ گرم

کره – ۵۰ گرم

پودر کاری – ۱ قاشق مرباخوری

نمک وفلفل به قدر کافی

 

 

طرز تهیه

اسفناج را به دقت شسته ریز خرد می نمائیم. کره را در تابه مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب شود . سیر کوبیده را در کره ریخته هم میزنیم تا کمی سرخ شود.

اسفناج را اضافه کرده مخلوط می کنیم می گذاریم آب اسفناج کاملا تبخیر شده کمی سرخ گردد و سبزی های معطر را اضافه می نمائیم. کاری و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم و مایه را می چشیم . نمک آنرا اندازه می نمائیم . تابه را از روی آتش بر می داریم . تخم مرغ پخته شده را در مایه اسفناج رنده می نمائیم. دور نان را با قیچی می بریم ، مغز آنرا در شیر حل کرده در مایه سبزیجات می ریزیم و مخلوط می کنیم.

ظرف متناسب با ماکارونی را اب می ریزیم، ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع ونصف قاشق نمک را در آب ریخته ظرف را روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید.

ماکارونی را در آب جوشان ریخته و حرارت را ملایم می کنیم در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می گذاریم ماکارونی بجوشد و مغز آن کاملا پخته و نرم شود ، بعد آن را در صافی ریخته و کمی آب نیم گرم روی آن می دهیم ، با قاشق کوچک میان هر کوکیلاژ را مقداری از مایه آماده شده می ریزیم و آن را در ظرف نسوز مناسبی می چینیم .

در صورت تمایل کمی کره آب کرده روی آن می دهیم . همچنین خامه و پنیر رنده شده را روی آن می پاشیم .

فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم نموده ظرف را روی آخرین پنجره فر از طرف بالا قرار می دهیم.

در حدود ۳۰ دقیقه کافی است که پنیر آب شده روی کوکیلاژها کمی طلائی شود. ممکن است برای آماده کردن این دلمه از انواع ماکارونی های کلفت میان خالی مثل کورت شماره ۲۸ یا انواع آن استفاده کنیم ولی کوکیلاژ زیباتر است.

.

دسته‌ها
آشپزی ماهی و غذاهای دریایی

قلیه ماهی

مواد لازم

ماهی – ۲ کیلوگرم (از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)

پیاز متوسط – ۳ تا ۴ عدد

گشنیز-۱ کیلوگرم

شنبلیله – ۲۵۰ گرم

تمبر هندی – ۲۰۰ گرم

زردچوبه – ۲ قاشق مرباخوری

فلفل قرمز کوبیده شده به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)

سیر- ۱ بوته

روغن – ۲۰۰ گرم

 

 

طرز تهیه

سبزی را پس از تمیز کردن شسته، در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛ بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با ۱ استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم.

تمبر هندی را در ۲/۱ لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛ زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر، کمی سرخ می کنیم؛۲ تا ۳ لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.

.

دسته‌ها
آشپزی پیتزا

پیتزا پپرونی

مواد لازم

خمیر پیتزا (میتوانید به صورت آماده خریداری نمایید یا خودتان درست کنید)

ظرف فلزی یا توری مخصوص پخت پیتزا

سس قرمز

پنیر پیتزا

سوسیس پپرونی یا ژامبون پپرونی

گوجه فرنگی وفلفل دلمه + ادویه

روغن مایع

 

 

طرز تهیه

ابتدا فر را در دمای ۱۲۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.سپس کف ظرف مخصوص پیتزا را روغن بمالید تا خمیر پیتزا به آن نچسبد. خمیر را داخل ظرف قرار دهید اگر خمیر را از بیرون بخرید باید طرفی که صافتر هست را رو به بالا قرار دهید.

اگر خمیرتان خشک بود دور خمیر را کمی مرطوب کنید تا در هنگام طبخ نسوزد . سس قرمز را روی نان بمالید (به ضخامت ۳ میلیمتر) . بعد پنیر پیتزای رنده شده را روی سس بریزید تا کاملا سطح نان را بپوشاند.

سپس سوسیس یا ژامبون پپرونی را که خرد کرده اید روی پنیر پیتزا بچینید بعد مواد دیگر مثل گوجه و فلفل دلمه ای و … را روی پیتزا بریزید.

ظزف را داخل فر قرار بدید و دما رو روی ۲۲۰ درجه تنظیم نمایید. هرپانزده دقیقه پیتزا را چک نمایید و زمانی که احساس کردید پیتزای شما پخته است و از پف مطلوب برخوردار گشته آن را از فر بیرون بیاورید.

نکته:در هنگام تهیه هر نوع پیتزایی دقت نمایید که دمای تمام مواد اولیه یکسان باشد.

.

دسته‌ها
آشپزی مرغ و پرندگان

مرغ پیاز پز

مواد لازم

پیاز متوسط: ۵ تا ۶ عدد

مرغ: ۴ تکه

زعفران،فلفل و نمک به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

پیازها رو رنده کنید. می توانید از خرد کن استفاده کنید. سپس کف زودپز رو با پیاز خرد شده پر کنید، طوریکه کف زودپز دیده نشود.تکه های مرغ را روی پیاز قرار دهید! تکه های مرغ نباید با بدنه زودپز تماس مستقیم داشته باشند. پیازهای باقیمانده را روی تکه های مرغ بریزید و سطح مرغ ها را بپوشانید.

شعله را روی حداقل تنظیم کنید. بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه غذا را طبخ نمایید. بعد از آب انداختن پیاز و به روغن افتادن مرغ ادویه و نمک و فلفل را اضافه نمایید.سپس درب زودپز را گذاشته و بعد از ۱۰ دقیقه پخت غذا را برداشته و به آن زعفران اضافه کنید .غذا اماده است.

.