آشپزیکوفته ، کوکو و دلمه

دلمه کلم برگ

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده – ۵۰۰ گرم

سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، ترخون، مرزه و پیازچه) – ۵۰۰ گرم

برنج – ۵/۱ پیمانه

آلو خورشی – ۱۰ تا ۱۵ عدد

پیاز بزرگ – یک عدد

کلم بزرگ – یک عدد

روغن برای سرخ کردن – به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه و زعفران – به میزان لازم

شکر – یک قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه

پیاز را نگینی کرده و تفت می‌دهیم، گوشت را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن ادویه‌ها و نمک را اضافه می‌کنیم. برنج را که از قبل به صورت کته‌ای پخته (نیم‌پز) شده را به گوشت اضافه و مخلوط می‌کنیم، سبزی خرد کرده را اضافه کرده و سپس از روی حرارت برمی‌داریم. کلم را شسته و انتهای آن را با یک چاقوی تیز و باریک به صورت مخروط درآورده و خارج می‌کنیم بعد کلم را در قابلمه‌ای که پر از آب‌جوش است می‌اندازیم بعد از ۴ تا ۵ دقیقه حرارت آن را از قابلمه خارج کرده و برای چند دقیقه می گذاریم تا خنک شود. از اولین برگ کلم شروع کرده و جدا می‌کنیم و برگ‌ها را کنار می‌گذاریم تا خنک شود. انتهای برگ را که کمی سفت است با چاقو بریده و یک قاشق از مواد را داخل آن گذاشته و کناره‌های برگ را می‌بندیم، آن را رول می‌کنیم یا به صورت بقچه‌ای می‌بندیم. در کف ظرف بزرگی چندبرگ کلم انداخته و دلمه‌ها را در آن می‌چینیم تا ظرف پر شود یک لیوان آب روی آن ریخته و آلوها را که از قبل خیس کرده‌ایم روی دلمه‌ها ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا پخته شود. بعد از آن که دلمه‌ها پخته شد شکر، سرکه و لیوان آب را مخلوط کرده و روی دلمه‌ها می‌ریزیم و می‌گذاریم به مدت ۲۰ دقیقه حرارت ببیند تا مزه آن ملس شود .

نکته : اگر شکر این دلمه را از ابتدای کار اضافه کنیم کلم‌ها پخته نمی‌شوند و دلمه‌ها سفت می‌شوند .

 

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن