آشپزیپلو و چلو ها
دمپختک

مواد لازم
لپه باقالای زرد یک پیمانه
برنج دو پیمانه
زعفران دم کرده نصف پیمانه
پیاز یک عدد
آب، زردچوبه، روغن و نمک به میزان لازم
کره ۵۰ گرم
طرز تهیه
ابتدا برنج را شسته و خیس میکنیم. لپه باقالا را با نمک و آب به مدت ده دقیقه میپزیم. سپس پیاز را ریز رنده کرده و همراه زردچوبه سرخ میکنیم باقالا را آبکش کرده و با برنج داخل قابلمه یا (پلوپز) میریزیم. پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره را درون قابلمه برنج ریخته وقتی آب برنج به جوش آمد زعفران دم کرده را درون آن میریزیم و هنگامی که آب برنج تمام شد دمکنی را گذاشته و زیر گاز را کم میکنیم تا برنج کاملا دم بکشد معمولا برای دم کشیدن برنج در حالت کته ۳۰ تا ۳۵ دقیقه وقت لازم است .
این غذا با پیازترشی بسیار خوشمزه است .
.