شعراعارفقرن دوم هجری - 97 الی 194 شمسیقرن سوم هجری - 194 الی 291 شمسی

زندگی نامه بایزید بسطامی

بایزید بسطامی از عارفان نامی اواخر قرن دوم و قرن سوم هجری است نام اصلی وی طیفور بن عیسی است.

وی از مریدان امام جعفر بن محمد الصلدق بوده و صد و بیست بزرگ دیگر را خدمت نموده است . مشایخ وی را به بزرگواری ستوده اند و در حق او سخنان بسیار رانده اند .

مدت سی سال در بادیه شام میگشت و دوازده سال بر نه شریعت مقدسه ریاضت می کشید تا رسید به انچا رسید

کرامات و حالات وی بیشمار است .وی در سن ۹۱ سالگی در ۲۵۳ – ۲۶۱ هجری – دار فانی را بدرود گفت و مرقدش در بسطام معروف خاص و عام است .

ای عشق تو کشته عارف و عامی را      سودای تو گم کرده نکونامی را

ذوق لب میگون آورده برون              از صومعه بایزید بسطامی را

ما را همه ره به کوی بدنامی باد        وز سوختگان نصیب ما خامی باد

نا کامی ما چو هست کام دل دوست    کام دل ما همیشه ناکامی باد

ی سوخته ای که سازمش همد خویش   یا دل شده ای که یابمش محرم خویش

پس هر دو به کنج خلوتی بنشینیم       من ماتم خویش دارم او ماتم خویش

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫8 نظرها

  1. مرسی از سایتتون ولی اگه از حکایات ایشون برای ما بیشتر بزارین با سبک و سیاق زندگیشون بیشتر اشنا میشیم و از بزرگی همچو عارفی بهره ی فزون تری می بریم .
    ممنون

  2. اینکه بایزید را صرفا مردی از دیار فارس بدانیم شاید صحیح نباشد . زیرا اگر محل تولد او بسطام شاهرود بدانیم و با وصف اینکه از طرف بسطام به طرف جنگل ابرتماما تورک زبان هستند. ونیز با توجه به نقل قولی که عطار نیشابوری در کتاب تذکره الاولیا در صفحه ۴۸۰ میفرماید: \” تورکی هستم که موی در گبری سفید کرده ام و هفتاد سال است که تانری تانری میگویم \” بایزید. بنا بر این هرکس خودش را بهتر از دیگران میشناسد. حال که بایزید خود را تورک میداند ، چه اصراری است که ما او را پارس ویا فارس بنامیم. مقبره این عارف بزرگ در ده عزیزکندی، هممرز با بایزید کندی و صوفولار وخوراسانلی نزدیک سراسکند آذربایجان شرقی است که زیارتگاه تمامی عرفای عالم است

  3. یکی دیگرازمقبره های بایزید بسطامی در آذربایجانشرقی در ده عزیزکندی نزدیک سرسکند است. البته در مقبره ایکه بنام بایزید بسطامی در بسطام وجوددارد ، در روی سنگ قبر نام قاضی ملک ثبت شده است. با این وصف ، مقبره بایزید در عزیزکندی صحیح تراست.حمید احمدزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *