آشپزیغذای سنتی ایران
فسنجان بادنجان – تیل قاتق

مواد لازم
گردوی ساییدهشده ۲۰۰ گرم
گوجهفرنگی چهار عدد
پیازبزرگ یک عدد
سیر سرخ کرده یک قاشق مرباخوری
رب انار یک قاشق سوپخوری
بادنجان پنج عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
آب پنج پیمانه
طرز تهیه
گوجه فرنگی را پوست کنده و نگینی خرد میکنیم و با کمیروغن تفت میدهیم. پیاز را رنده کرده و به گوجه فرنگی اضافه میکنیم. گردو و ربانار را به مواد افزوده و به مدت پنج دقیقه تفت داده، آب را داخل مواد میریزیم. نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه میکنیم و یک ساعت و نیم زمان لازم دارد تا خورش جا بیفتد. (در صورت تمایل میتوان سیر سرخ کرده نیز در خورش ریخت.) بادنجان را از وسط نصف کرده و سرخ میکنیم و درون خورش میریزیم .
نکته: بهتر است این خورش در قابلمه رویی آماده شود. تیل به معنی گل و قاتق به معنی خورش میباشد. نام این غذا به خاطر رنگ آن است و از غذاهای محلی استان مازندران می باشد .
.