دسته‌ها
آشپزی کباب

فیله کباب

مواد لازم

فیله گوسفندی ۳۰۰ گرم

فلفل سیاه نیم کوب ۱ قاشق سوپخوری

سس سویا ۲ قاشق غذاخوری

پیاز ساطوری متوسط ۲ عدد

روغن زیتون نصف پیمانه

فلفل تازه کبابی

 

 

طرز تهیه

ابتدا پیاز و سس سویا و فلفل سیاه و روغن زیتون را با هم مخلوط میکنیم و گوشت را تکه ای خرد کرده و با مواد مخلوط می نماییم. مواد را در ظرف شیشه ای در بسته میگذاریم حدود ۱۲ ساعت داخل یخچال بماند و مزه دار شود.

پس از آن فیله کباب را از یخچال بیرون آورده و تمام پیازهای چسبیده به گوشت را از آن جدا نموده و به سیخ فلزی میکشیم تا روی منقل کباب نماییم.مقداری هم فلفل کبابی را جداگانه به سیخ کشیده و در کنار فیله ها کباب میکنیم.

حرارت باید خیلی کم باشد و سیخ ها باید کمی با منقل فاصله داشته باشند تا کباب خشک نشود. سیخها را باید مدام بچرخانیم تا هنگامی که یک طرف آن میپزد طرف دیگر هم همزمان بپزد چون اگر یک طرف آن بپزد بعد بچرخانیم آب گوشت زیاد خارج شده و باعث خشک شدن کباب میشود. کباب را باید آبدار برداریم و داخل نان گذاشته و از سیخ خارج نماییم.

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب برگ

برای تهیه کباب باید از گوشت راسته گوساله یا گوسفند استفاده نمود، نکته قابل توجه برای کیای خوب انتخاب گوشت آن است که باید نرم باشد ( بوسیله گردهای مخصوص نرم کننده گوشت نیز می توان گوشت را نرم و ترد نمود) ولی بهتر است گوشت را باآب پیازوفلفل ۲۴ ساعت قبل آماده و نرم نمود. انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود.

مواد لازم

گوشت راسته پاک کرده یک کیلو و نیم

پیاز دو سه عدد

روغن زیتون یک استکان

فلفل به مقدار کم

 

 

طرز تهیه

کباب برگ را می توانیم به هر اندازه که میل داریم پهن کنیم به این ترتیب که راسته را روی تخته می گذاریم به اندازه ای که میل داریم پهنای کباب بشود یک قطعه جدا می کنیم مثلا پهنا چهار انگشت و آن قطعه را پهلوی قطعات دیگر گوشت می گذاریم قطعات دیگر را می بریم( با این عمل پهنای تمام گوشتها به یک اندازه می شود) بعد گوشت را به قطر نیم سانتیمتر ورقه ورقه می کنیم و آماده می گذاریم.

پیاز را نرم رنده می کنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و گوشت را در این مایه می خوابانیم و می گذاریم یک شب بماند.

بعد از ۲۴ ساعت گوشت ها را به سیخ کشیده و کمی روی آن را با کارد می کوبیم و روی حرارت ملایم کباب می کنیم و گاهی سیخهای کباب را بر می گردانیم کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود و آبدار باشد .

کبابها را در دیس می کشیم و روی آنها را کمی نمک می پاشیم و کمی هم کره روی آن می گذاریم و اطراف آنرا با پیاز خلال کرده و جعفری تزیین می کنیم .

کباب برگ را نباید هیچ وقت لای نان قرار داد زیرا آب کباب به خورد نان می رود و خشک می شود. در صورتیکه بخواهیم از گردهای نرم کننده مخصوص گوشت استفاده کنیم برای هر کیلو گوشت یک قاشق مربا خوری از گرد نرم کننده را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در این مایه می خوابانیم. می شود بدون روغن زیتون هم گوشت کباب را آماده کرد و در مایه از یک قاشق چایخوری زعفران سائیده استفاده نمود.

کباب برگ را با چلو و گوجه فرنگی کباب شده سرو می نمایند.

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب کشمیری با سس مخصوص

مواد لازم

مرغ بدون پوست و استخوان ۵۰۰ گرم

پودر زیره ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۲/۱ قاشق چایخوری

فلفل سیاه ۲/۱ قاشق چایخوری

گراما سالا ۲ قاشق چایخوری

پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری

سیر رنده شده ۱ حبه

آبلیمو ۲ قاشق چایخوری

ماست چکیده ۱۵ گرم

 

 

طرز تهیه

مرغها را مکعب مکعب خرد کرده با تمام مواد فوق مخلوط می کنیم و ۲۴ ساعت استراحت می دهیم سپس به چوب کشیده و در ماهی تابه چدنی با روغن کمی سرخ می کنیم تا طلایی شود بعد از آن همراه با سس مخصوص که پنیر تکه ای دارد سرو می کنیم .

نکته : وقتی کباب کشمیری به چوب کشیده شد کمی با کارد آن را می کوبیم و با دست مرتب می کنیم .

طرز تهیه سس مخصوص کباب کشمیری

مواد لازم

فلفل سبز دلمه ای ۲ عدد ( تکه های درشت نگینی شده )

پیاز کوچک ۲ عدد ( تکه های درشت نگینی شده )

آبلیموی تازه ۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری

هل سبز با پوست ۲ عدد

گوجه فرنگی خرد شده نگینی یا حبه ای ۵۰۰ گرم

روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

گشنیز خرد شده برای روی غذا ۲ قاشق غذاخوری

پنیر خانگی حبه شده ۳۰۰ گرم

ادویه گراماسالا ۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل مقداری

طرز تهیه

در ماهی تابه ای روغن مایع را ریخته زیره و هل سبز را تفت داده زنجبیل را هم اضافه می کنیم و با رب تفت می دهیم ، زردچوبه و گراماسالا را می افزاییم سپس پیاز و فلفل دلمه ای سبز را می ریزیم و گوجه فرنگی هر کدام از سبزیجات ۱۵ ثانیه تفت می خورند و در آخر کار نمک و فلفل و آبلیمو را می افزاییم و پنیر فتا که مکعبی کرده ایم را اضافه کرده درب آنرا می بندیم و می گذاریم سس کمی غلیظ شده و آماده شود در آخر گشنیز خرد شده را برای تزیین روی سس می دهیم .

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

جوجه کباب

مواد لازم

جوجه ۷۵۰ گرم الی ۱ کیلو گرم

روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری

نمک و فلفل و زعفران حل شده (یا پاپریکا)

 

 

طرز تهیه

بهترین وزن برای انتخاب جوجه کبابی از ۷۵۰ گرم تا یک کیلو گرم است و این مقدار کباب برای استفاده دو نفر معمولا کافی است. جوجه را تمیز می کنیم و می شوئیم و خوب خشک می کنیم و آنرا بطریق زیر خرد می نمائیم .

بال های جوجه را به طوری که کمی از گوشت سینه به آن بماند از سینه جدا می کنیم و سینه را نیز از طرف استخوان جدا می نمائیم ( می توانیم سینه را با استخوان از وسط دو نیم کنیم ) . بعد رانها را از استخوان پشت جدا کرده و ماهیچه را هم از ران جدا می نمائیم. سپس به نسبت هر یک جوجه ۲ قاشق روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری آبلیمو و کمی نمک و فلفل و زعفران حل شده یا پایکارا مخلوط می نمائیم و جوجه را ۴ تا ۵ ساعت در این سس می خوابانیم.

بعد قطعات جوجه را سیخ می کشیم.به طوریکه ران ها و ماهیچه به یک سیخ و بال ها و گردن به سیخ دیگر و سینه ها به سیخ سوم باشند.

ابتدا سیخ های ران وبال را روی آتش یکنواخت می گذاریم و کمی آتش را باد می زنیم و سیخ ها را پشت و رو می کنیم سپس از سس روغن زیتون و آب لیمو به آنها می دهیم و کمی که برشته شد سیخ های سینه را روی اتش قرار می دهیم( چون گوشت سینه لطیف تر است کمی دیرتر روی آتش گذاشته شود) وقتی قطعات جوجه طلائی و برشته شد.(و در طول مدت برشته شدن بایدمرتب از سس روغن زیتون و آبلیمو روی آن بدهیم) کباب ها را منظم به طوری که قطعات آن مشخص باشد در دیس می چینیم و اطراف آنرا با جعفری تزئین می کنیم بلافاصله سر میز می بریم .

.

دسته‌ها
آشپزی غذاهای فرنگی کباب کوفته ، کوکو و دلمه

دلمه کباب

مواد لازم

کلم‌برگ سفید و قرمز دو عدد

آب گوشت دو لیوان

گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم

کره ۵۰ گرم

خرده‌های نان ساندویچ ۸۰ گرم

پیاز سرخ شده دو قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه

کلم‌برگ‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب‌جوش و نمک قرار دهید تا نرم شود. سپس برگ‌ها را به آرامی و با دقت جدا کرده و در آبکش بگذارید تا آب آن کشیده شود .

گوشت چرخ‌کرده را با پیازداغ تفت دهید و به آن نمک و فلفل بیفزایید، در نهایت خرده‌های وسط نان ساندویچی را به گوشت‌ چرخ‌کرده اضافه کرده و هم بزنید و به آن نمک و فلفل بزنید .

درون هر برگی یک تا دو قاشق گوشت چرخ‌کرده ریخته و به آرامی بپیچید و در یک سبد فلزی قرار دهید. سبد را درون قابلمه‌ای بگذارید و مقدار آب‌گوشت و کره در قابلمه بریزید و بگذارید به جوش آید .

سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را محکم روی دلمه‌ها قرار دهید تا باز نشوند دلمه‌ها بعد از نیم‌ساعت کاملا پخته می‌شوند .

 

این غذا جزء غذاهای سنتی هلند است و افراد سالخورده هلندی، هفته‌ای یک بار این دلمه را برای اعضای خانواده خود تهیه می‌کنند .

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کوفته کباب مخصوص

مواد لازم برای چهار نفر

گوشت گوسفندی چرخ شده – ۵۰۰ گرم

مغز نان فرانسوی، پودر شده – دو برش

گشنیز ساطوری شده – دو قاشق غذاخوری

سیر ساطوری شده – پنج حبه

پیاز، ریز خرد شده – یک عدد

آبلیمو ترش – نصف عدد

پودر زیره – یک قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز – یک قاشق چایخوری

زردچوبه و دارچین – هر کدام نصف قاشق چایخوری

رب‌گوجه‌فرنگی – یک قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ زده شده – یک عدد (اختیاری )

فلفل سبز و قرمز حلقه شده – برای تزئین

 

طرز تهیه

تمام مواد ذکر شده را درون کاسه‌‌ای ریخته و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. اگر مواد چسبندگی لازم را نداشت یک عدد تخم‌مرغ را به آن بیفزایید و باز هم ورز دهید. مغز نان بیشتر هم، چسبندگی کوفته را افزایش می‌دهد.دستان خود را مرطوب کرده و موادآماده شده را به هشت قسمت تقسیم و هر قسمت را به شکل کوفته گرد کنید. یک تابه نچسب که جنس ضخیمی داشته باشد را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ،کوفته‌ها را در آن بچینید تا با حرارت کم پخته و سرخ شوند. در طول مدت پخت یک‌ یا دوبار کوفته‌ها را برگردانید تا همه جای آنها سرخ شود. این کوفته‌ کباب‌ها را با نان و سالاد سرو کنید و روی آن فلفل حلقه شده بپاشید .

 

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

لم چاپس

مواد لازم

راسته با استخوان گوسفندی یک کیلوگرم

روغن‌زیتون چهار قاشق سوپخوری

پیاز یک عدد

پودرسیر نصف قاشق چایخوری

سس سویا یک قاشق سوپخوری

نمک یک قاشق چایخوری

فلفل نصف قاشق چایخوری

کره و زعفران آب‌کرده به میزان لازم

گوجه‌فرنگی، زیتون و سبزی در صورت تمایل

 

طرز تهیه

ابتدا رگ و چربی‌های گوشت را گرفته، اما استخوان‌ها روی آن باقی بماند. سپس با دو قاشق روغن‌زیتون، پیاز، فلفل، پودرسیر، نمک و سس‌سویا مخلوط کرده و به مدت پنج ساعت می‌گذاریم تا مزه‌دار شود، بعد داخل تابه چدنی دو قاشق دیگر روغن‌زیتون ریخته و دو طرف آن را خوب سرخ می‌کنیم. پس از سرخ شدن مقداری کره و زعفران آب‌کرده را با قلم‌مو روی آن بزنید تا خوشمزه‌تر شود و با گوجه‌فرنگی، زیتون و سبزی تزئین کنید .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب لقمه

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) ۶۰۰ گرم

پیاز ۲۰۰ گرم

نمک یک قاشق مرباخوری

جوش‌شیرین نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه

ابتدا پیاز را رنده کرده و در صافی ریخته و کمی‌ آب آن را می‌گیریم. بعد با گوشت چرخ‌شده و نمک به مدت ده دقیقه ورز می‌دهیم. جوش‌شیرین را نیز در همین موقع اضافه کرده و ورز دادن را ادامه می‌دهیم .

به اندازه یک نارنگی از گوشت را برداشته و به سیخ می‌کشیم و صاف می‌کنیم. بعد با دو انگشت به صورت لقمه‌ای آن را شکل داده و سر و ته گوشت را هم با دست به سیخ می‌چسبانیم. برای کباب‌شدن روی آتش ابتدا یک طرف آن را می‌گذاریم تا مقدار کمی بپزد در این لحظه آن را سریع پشت و رو می‌کنیم بعد با حرارت ملایم می‌پزیم تا مغزپخت شود.سپس گوجه‌ها را هم به سیخ کشیده و کباب می‌کنیم .

 

 

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب برگ تابه ای

مواد لازم

گوشت دوبار چرخ شده مخلوط گوسفندی و گوساله ۵۰۰ گرم

پیاز یک عدد رنده شده

زعفران آب‌کرده یک قاشق غذاخوری

بیکینگ‌پودر یک قاشق چایخوری

روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه

ابتدا پیاز، گوشت، نمک، فلفل، زعفران و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کرده کاملا ورز داده و به مدت یک ساعت مایه را درون یخچال قرار می‌دهیم بعد کف تابه را با روغن، کمی چرب کرده سپس گوشت را درون تابه به قطر نیم‌سانت پهن می‌کنیم بعد آن را با کفگیر چوبی برش می‌دهیم تا برش‌ها به شکل کباب‌سیخی درآیند بعد ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده تا گوشت پخته و سرخ شود سپس کباب‌ها را برگردانده تا طرف دیگر آنها نیز به خوبی سرخ شوند، آن‌گاه در ظرف مناسب کشیده و اطراف آن را با گوجه و سبزی تزئین می‌کنیم .

 

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب تنبل

مواد لازم

ران مرغ سه عدد

پیاز دو عدد

بادنجان چهار عدد

گوجه‌فرنگی یک عدد

سیر دو حبه

فلفل قلمی دو عدد

نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه

مرغ را با آب و یک عدد پیاز و نمک آب‌پز می‌‌کنیم. پیاز را خرد کرده و تفت می‌‌دهیم تا کمی طلایی شود. گوشت مرغ را خرد کرده و به پیاز می‌‌افزاییم سیر خرد شده، نمک و فلفل را هم اضافه می‌کنیم. فلفل قلمی‌ها و بادنجان‌‌ها را در فر یا روی اجاق کبابی کرده، ساطوری یا کاملا خرد می‌کنیم و در ظرف می‌کشیم و روی آن هم مرغ‌ها را می‌ریزیم و با گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای نگینی شده تزئین می‌کنیم .

 

 

.