آشپزیغذای سنتی ایران

کشک بادمجان

مواد لازم

برای ۳ نفر

بادمجان ۴ عدد متوسط

پیاز ۱ عدد متوسط

سیر ۲ حبه متوسط

زعفران دم کرده نصف استکان

مغز گردو ۱۰۰ گرم

نعناع خشک ۲ قاشق غذا خوری

کشک به مقدار لازم

 

طرز تهیه

بادمجانها را پوست بگیرید ، برش عمودی بزنید ، بشوئید و نمک بزنید و بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود . بعد از خشک کردن بادمجانها ، آنها را در مقداری روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن ، روی حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیم بچینید تا روغن اضافه آنها گرفته شود .

پیاز را خلال خرد کنید و در مقداری روغن همراه با کمی زردچوبه سرخ کنید . وقتی پیاز طلایی شد ، سیرها را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید ، بعد از چند دقیقه نیمی از نعناع خشک را داخل تابه بریزید و هم بزنید .

بادمجانها را بکوبید و داخل تابه بریزید و بعد از مخلوط کردن مواد ، ۲ لیوان آب جوش داخل تابه بریزید و درب تابه را ببنید . حرارت زیر تابه را ملایم کنید و بگذارید مخلوط به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم و درب بسته مزه دار و مغز پخت شود .

مغز گردو را آسیاب کنید و بعد از ۳۰ دقیقه که مخلوط مغز پخت شد و اصطلاحا به روغن افتاد همراه باقیمانده نعناع خشک ، به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید . اگر آب غذا کشیده شده بود حداکثر ۱ لیوان آب جوش داخل ظرف بریزید . درب ظرف را ببنید و ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا گردو و مواد خوب مخلوط شوند .

بعد از ۱۰ دقیقه ۳ قاشق غذا خوری کشک را همراه زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید، درب ظرف را باز بگذارید و حرارت زیر تابه را کمی بالا ببرید تا آب اضافه کشک کشیده شود .

بعد از اینکه آب کشک کشیده شد ، زیر تابه را خاموش کنید ، درب تابه را ببنید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا مواد روی شعله خاموش و با حرارت داخل تابه ، جابیفتند . ( دقت کنید که حتما موقع جا افتادن غذا ، شعله زیر تابه را خاموش کنید و درب آن بسته باشد ) و بعد غذا را در ظرف مناسب بکشید و سرو کنید .

نکته :

موقع سرخ کردن بادمجانها برای اینکه نیاز به روغن کمتری داشته باشید ، درب تابه را ببندید تا بادمجانها هنگام سرخ شدن ، با بخار داخل تابه کاملا بپزند و نرم شوند .

کوبیدن بادمجانها صرفا برای یکدست شدن ظاهر غذاست و انسجام بیشتر بافت کشک و بادمجان .

بعد از اضافه کردن سیر دقت کنید تا زمان زیادی سیر را تفت ندهید . چون ممکن است در اثر حرارت سیرها سفت شوند .

بهتر است نعناع خشک را در چند مرحله به غذا بیفزائید تا عطر و طعم و رنگ خود را از دست ندهد .

اگر از کمی ترخان خشک شده نیز داخل خوراک استفاده کنید ، در عطر و طعم غذا بسیار موثر خواهد بود .

اگر آب گوشت در دسترس دارید به جای آب جوش ، از آب گوشت استفاده کنید . در این صورت مزه خوراک بسیار لذیذ تر خواهد شد .

 

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن